Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

100% VG of hoog VG% e-liquid voor mensen allergisch of gevoelig voor PG

| Geen reacties

<ul>

 • 100% VG e-liquids
 • Hoger gehalte VG e-liquids
 • Nicotinevrij hoger gehalte VG e-liquids
 • Mensen die allergisch zijn voor basisstof PG kunnen het beste 100% VG e-liquid (dampvloeistoffen) als basisstof gebruiken. Mensen die allergisch zijn voor PG krijgen daar vaak huiduitslag of bultjes op de huid van bij gebruik.  Mensen die niet echt allergisch, maar wel gevoelig zijn voor PG hoesten eerder door een hoog percentage PG gebruik. Daarvoor kan het voldoende zijn het PG percentage de verlagen, en dampvloeistof met een hoger VG gehalte te gaan gebruiken. Het meest standaard is dampvloeistof met 30%VG/70%PG. Maar er worden ook dampvloeistoffen van 50%VG/50%PG, 60%VG/60%PG en 80%VG/20%PG verkocht. Voor iemand die gevoelig is kan een dergelijke mix ook goed werken.

  PG = propyleenglycol, VG = plantaardige glycerine. Lees meer over de ingrediënten in dampvloeistof voor de elektrische sigaret.

  Voor gevoelige mensen kunnen naast het percentage PG, ook het percentage nicotine en de smaakstof van invloed zijn op hoestirritatie. Lager nicotinegehalte of een andere smaak kan dan ook tot verbetering leiden.

  100% VG e-liquids

  VG E-liquids zijn normaal wat dikker en stroperiger van structuur. Daarom is het bijvoorbeeld meer oppassen bij een top coil clearomizer voor zogenaamde dry hits (droge trek). Zorg er voor dat de wick voldoende vloeistof opneemt.

  Hoger gehalte VG e-liquids

  Nicotinevrij hoger gehalte VG e-liquids

  Persoonlijk vind ik het irritant dat bij veel webwinkels vaak de e-liquids niet ingedeeld zijn op VG/PG verhouding. Er wordt wel een indeling per merk of per soort smaak (tabak,  fruit, anders) gehanteerd, waarbinnen verschillende PG/VG verhoudingen belanden.  En wanneer je dus naar hoge of 100% VG vloeistoffen zoekt ben je veel tijd kwijt, om er dan vaak achter te komen dat die winkel waar je kijkt ze blijkbaar niet heeft.


  Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


  Geef een reactie

  Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


  Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org