Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

boek-Analytical-Assessment-of-E-Cigarettes

Boek: Analytical Assessment of e-Cigarettes – Konstantinos Farsalinos

| Geen reacties


Analytical Assessment of E-Cigarettes
From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles

Dit boek is geschreven door :
Konstantinos E. Farsalinos, I. Gene Gillman
Co-auteurs zijn :
Riccardo Polosa, Jonathan Thornburg, Stephen S. Hecht
boek-Analytical-Assessment-of-E-Cigarettes

Farsalinus werd gevraagd als redacteur voor dit boek. Zelf was hij de schrijver van twee hoofdstukken waaronder de inleiding.

Dit boek bevat actuele informatie over wetenschappelijke methoden betreffende e-sigaret emissies, blootstelling en schadebeperking. Het boek biedt een gezaghebbend, objectief perspectief van vijf van de meest erkende wetenschappers in hun vakgebied die geen persoonlijk belang hebben bij de e-sigaret industrie.  Inclusief een voorwoord geschreven door Dr. Neal Benowitz

Het boek is uitgegeven door Elsevier en RTI International als onderdeel van een boekenserie met de titel : Emerging Issues in Analytical Chemistry, met Brian Thomas als  redacteur van deze serie.

Inhoud van het boek

Het boek geeft een analytische evaluatie van e-sigaretten. Het richt zich op de vele problemen rond elektronische sigaretten, besproken op een hoog  gedetailleerd wetenschappelijke niveau.

Aan bod komen onder andere de overvloed aan verschillende e-sigaret apparaten en smaken. Het gebrek aan normen voor de industrie, etiketteringsvoorschriften, kwaliteitscontrole, en beperkte product toezicht. Deze laatste zaken  in combinatie met  mogelijke schadelijke blootstelling en gevolgen op de lange termijn voor de gezondheid hebben geleid tot publieke bezorgdheid voor het gebruik van e-sigaretten.

In dit boek wordt besproken hoe met analysemethoden deze problemen kunnen worden aangepakt, en het geeft ondersteuning bij de productie, de etikettering, de distributie, het testen, regelgeving, en monitoring van de consistentie van de producten met bekende chemische samenstelling en prestatiekenmerken.

Het boek begint met achtergrondinformatie over de bestanddelen van nicotine dampvloeistof, dosering, normaal gebruik scenario’s en bijbehorende dampemissies, blootstelling aan chemische stoffen en farmacologische en toxicologische effect hiervan.

Daarna worden analysemethoden beschreven om chemische stoffen van e-sigaretten in preparaten en emissies te karakteriseren. Ook analytische methoden waarmee detectie van biomarkers plaatsvindt worden besproken.

Een uitdaging voor de analytische chemie is het ontwikkelen en formuleren van veilige en consistente dosering.  Formuleringen voor gebruik om een alternatief voor tabaksproducten te kunnen zijn, worden ook verkend.

Het afsluitende hoofdstuk beschrijft een analytische benadering met een risico-baten analyse van het gebruik van e-sigaret voor de menselijke gezondheid.

=====
Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com
Analytical Assessment of E-Cigarettes
From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles

Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org