Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

De elektrische sigaret smaakt helemaal niet, of wel?

| Geen reacties

Het niet lekker smaken van een e-sigaret kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Die meestal op te lossen zijn. In dit verhaal gaat het over een heel dun zwart elektrisch sigaretje.

elektrische sigaret

Ik kwam op visite bij een vriendin. Die had bij een buurtwinkeltje een klein setje elektrische sigaret gekocht. Om uit te proberen. Het was een sjiek doosje met een zwarte sigaret (één dunne batterij). En vier verwisselbare bovenstukjes die je op de batterij geschroefd kunt schroeven. Het zag er werkelijk geweldig uit. En een spotgoedkope aanbieding volgens haar.

De sigaretjes als geheel hadden de omvang en grootte vergelijkbaar met een gewone sigaret. De batterij had geen knopje, maar werkt automatisch wanneer je inhaleert. Aan de onderkant, de sigarettop ging een rood lampje branden bij inhaleren.

En 4 bovenstukjes die er op geschroefd konden worden. Daar zat onzichtbaar een tankje met vloeistof in en een verdampertje in. Zo te zien had je zelf geen mogelijkheid om vloeistof bij te vullen. Ook was mij onduidelijk hoe je kan zien dat de vloeistof op raakt.

Mijn vriendin vond de door haar gekochte elektronische sigaretten vies smaken. En kreeg er hoestbuien van. Ik probeerde ze zelf ook uit. Uit het kleine sigaretje kwam weinig damp. Ik was niet enthousiast over de smaak. Niet vies maar eerder te scherp. Bij nader onderzoek bleek dat de vloeistof van deze sigaret 16mg/ml nicotine bevatte. Dat is redelijk hoog. En nicotine heeft ook invloed op de scherpte. Omdat ze eigenlijk niets van dampen wist, had ze zich niet gerealiseerd dat dit belangrijk kon zijn. Zelf was ze steeds lichtere sigaretten gaan roken door de jaren heen.

Ik had een CE6 clearomizer starterset bij me. Die heb ik haar gegeven, met wat dampvloeistoffen met verschillende sterkte. Ze besloot tot een 9mg/ml tabakssmaakje. Daar was ze enthousiaster over. Vooral omdat die niet zo scherp was als haar eigen sigaretjes. En ook makkelijker te dampen. Nee geen exacte sigaretsmaak. Maar dat is vermoedelijk ook niet haalbaar.

e.sigaret

Gaat het haar hiermee lukken om te minderen of te stoppen met roken? Ik weet het niet. Maar het geeft perspectief.

E-sigaret Starter sets, Damp vloeistoffen, Batterijen, Onderdelen en Opberg etuis


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org