Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Video uitvinder E-sigaret, fabricage proces en verkoop en mening medici (Frankrijk)

| Geen reacties

Aan bod komen : de uitvinder van de E-sigaret, fabriek in China, E-sigaretten winkel en Franse artsen, en een vrouw met longkanker die baat had bij de E-sigaret.

De uitvinder van de E-sigaret ontwierp deze voor zijn vader die kanker had.  We mogen heel erg blij zijn dat de uitvinder van de E-sigaret zijn patent nooit aan de tabaksindustrie verkocht heeft.  Want dan was vermoedelijk de E-sigaret uit beeld verdwenen

Franse medici veel positiever

Dit is een Belgische rapportage die veel ontwikkelingen in Frankrijk toont.

In Frankrijk staat de medische wetenschap over het algemeen een stuk positiever tegenover E-sigaretten. Daar wordt door artsen en wetenschappers vooral gekeken naar de grote winst wanneer rokers overstappen naar een minder schadelijk alternatief.

In Frankrijk stellen artsen aan patiënten voor om met behulp van de E-sigaret te stoppen met roken. In de video zie je een longarts die dat ook doet bij een kankerpatiënt. Deze longarts heeft ook diverse onderzoeken gedaan naar de E-sigaret.

Prioriteit redden van levens sneeuwt onder

Hier in Nederland worden vaak klein negatieve punten erg uitvergroot, naast dat in de media onzinverhalen niet geverifieerd en verbeterd worden. En zelfs Urban legends en onzin zelfs heel vaak door gerenommeerde media herhaald wordt. Het feit dat er een enorme winst te halen is en levens te redden is valt daarbij in Nederland vaak weg. Blijkbaar is geloof in het negatieve interessanter, dan het feit dat er duizenden dan wel miljoenen levens te redden zijn met aangetoonde feiten.

Behoefte jeugd om shisha pen te proberen niet extreem

Jammer dat de video weer eindigt met te zeggen dat de shisha pen (is een E-sigaret zonder nicotine) heel populair is bij Nederlandse kinderen. Ik had toch onderwijl begrepen dat die zogenaamde grote populariteit ook wel heel erg tegen valt. Wetenschappelijk onderzoek onder minderjarigen heeft uitgewezen dat de behoefte van minderjarigen om een E-sigaret te proberen niet afwijkt van de behoefte om een traditionele sigaret te gebruiken.

Patent E-sigaret niet naar Phillips Morris

Deze video toont de uitvinder van de E-sigaret (Hon Lik) en de eerste E-sigaret. Hij heeft deze gemaakt in maart 2003. De uitvinder houdt zich nog steeds bezig met de E-sigaret.

uitvinder E-sigaret Hon LikHon Lik is een elektro technicus die ook geneeskunde heeft gestudeerd. Hij had door dat nicotine vervangende middelen als een nicotinepatch niet het prikkelende gevoel dat een roker heeft kunnen vervangen. Hij probeerde het zelfde gevoel te reproduceren zonder dat de roker de teer binnenkrijgt. Hon Lik heeft uitgebreid octrooi aangevraagd op zijn elektrische sigaret. Phillip Morris wilde dit overkopen, maar Hon Lik heeft weigerde. Uit angst dat deze grote tabakssigarettengigant zijn uitvinding zou in de kiem zou smoren, zodat deze nooit meer goed op de markt zou komen.

We mogen heel erg blij zijn dat de uitvinder van de E-sigaret zijn patent nooit aan de tabaksindustrie verkocht heeft.  Daardoor hebben we nu een grote diversiteit aan E-sigaretten,waarbij iedereen iets voor hem/haar passends kan vinden. Daarnaast heeft de tabaksindustrie zich erg vaak mensvijandig getoond. En zou er vermoedelijk voor gezorgd hebben dat de e-sigaret uit beeld verdwenen was.

Verder toont de video een Belgische elektrische sigaretten winkel. En wordt getoond hoe de productie van dampvloeistoffen en E-sigaretten in een grote fabriek in China gebeurt.

Elektronische pijp en waterpijp?

De elektronische pijp is ook te koop en in diverse vormen en maten in Nederland. Wel gingen mijn ogen verbaast open toen ik in deze video de “elektronische waterpijp” zag, die door meer mensen tegelijkertijd gebruikt kan worden. In feite is de werking niet anders als een elektrische sigaret.

E-pijp

 


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org