Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

David-Levi

wetenschappers zeggen: E-sigaret kan 6,6 miljoen rokers van dood redden

| Geen reacties


Dit komt uit een analyse over de Amerikaanse situatie, en betreft de Amerikaanse bevolking.  Maar indien in Nederland meer rokers zouden overstappen naar de E-sigaret zouden we hier in Nederland dezelfde gunstige situatie kunnen creëren.

In een analyse van de mogelijke voordelen voor de gezondheid om rokers te laten stoppen met het roken van tabak, vonden de onderzoekers dat wanneer die 6,6 miljoen mensen zouden overgaan naar e-sigaret gebruik, dit een collectief totaal van 86,7 miljoen extra jaar te leven zou opleveren.

Tot 6,6 miljoen te vroege sterfgevallen kunnen in Amerika afgewend worden, wanneer in 10 jaar deze rokers zouden overstappen naar e-sigaretten. Ook vinden de onderzoekers dat deze nicotineafgifte-apparaten moeten zouden moeten worden aangenomen als onderdeel van een zogenaamde ‘endgame’ voor taba roken.

David-Levi

Onderzoeker David Levi

“Bovendien,  zouden er enorme voordelen voor de gezondheid zijn, waaronder verminderde ziekte en fysieke beperkingen voor rokers, verminderd pijn en lijden, en verminderde blootstelling aan tweedehandse rook”, aldus onderzoeker en oncoloog David Levy bij het Medical Center, van de Washington universiteit.

Bronnen:


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org