Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

tweet-a-billion-lives

Documentaire Film ‘A Billion Lives’ Premiere 6 augustus in Noord Amerika

| Geen reacties

De bekroonde documentaire speelfilm A Billion Lives,  (beste jury en beste regisseur prijzen op het Melbourne Documentary film Festival 2016), gaat in Noord-Amerika in  première in het historische Pabst Theater in Milwaukee, op zaterdag 6 augustus, 2016.

A Billion Lives toont aan dat Grote industrieën uit de hele wereld  samenspannen om de e-sigaret handel, die in de kinderschoenen staat te vernietigen. Ondanks dat deze e-sigaret technologie miljoenen mensen helpt om veilig te stoppen met hun verslaving aan sigaretten.

Meer dan 40 miljoen mensen wereldwijd gebruiken e-sigaretten als een middel om met succes te stoppen met roken. Daardoor staan er miljarden winst van gevestigde industrieën en belastingelden op het spel.  Corporate conglomeraten en regeringen hebben een campagne gemaakt om de houding van de wereldbevolking tegen het gebruik van deze innovatieve technologie beïnvloeden. In een poging om deze innovatieve technologie die – als alternatief voor roken – levens redt.  Omdat een goedkoop alternatie voor roken tegen wordt gehouden zullen in deze eeuw een miljard mensen onnodig sterven aan sigaretten. A Billion Lives laat zien hoe farmaceutische bedrijven, anti-roken belangengroepen, tabak bedrijven, en zelfs de  eigen staat en federale overheden verantwoordelijk zijn voor de desinformatie, overregulering, en verbod op elektrische sigaretten wereldwijd.

Directeur en uitvoerend producent van de film, Aaron Biebert, bezocht vier continenten om te ontdekken waarom een ​​apparaat dat zo veel levens kan redden zo erg wordt verguisd en in diskrediet gebracht in zoveel landen. Gedurende deze reis, ontdekt Aaron de verborgen feiten van de e-sigaret industrie, en de krachten bij overheden die als doel hebben de e-sigaret te vernietigen.

Ook toont de documentaire  overtuigende interviews met vooraanstaande wetenschappers, artsen, technici en beleidsmakers uit grote internationale organisaties gezondheid, waaronder:

  • Dr. Derek Yach – Voormalig directeur van de World Health Organization (WHO) en momenteel Chief Health Officer van de Vitality Institute, een wereldwijd actiegerichte onderzoeksorganisatie. Dr. Yach is lid van verschillende adviesraden waaronder de Clinton Global Initiative, het World Economic Forum, en de NIH Fogarty International Centre.
  • Dr. Delon Human – Voormalig president van de World Medical Association (WMA) en adviseur van VN-secretaris-generaal Ban Ki Moon.
  • “De Winston Man” – David Goerlitz, een gepensioneerde professioneel model die over de hele wereld bekend was als “The Winston Man” in de jaren ’80. Hij  was de eerste vertegenwoordiger van de tabaksindustrie die stopte met roken, maar ook de eerste die tegen het roken pleitte, terwijl in dienst van een sigarettenbedrijf.
  • Jeff Stier – Senior Fellow aan het National Center for Public Policy Research in Washington, DC
  • Clive Bates – UK directeur van Counterfactual, een publiek belang advies- en belangenbehartiging praktijk, die eerder werkte in de bestrijding van tabaksgebruik en bij de Verenigde Naties.
  • Hon Lik – Lange tijd roker en technoloog, Hon Lik is de uitvinder van de moderne e-sigaret, en met succes gebruikt hij zijn uitvinding te stoppen met roken. Zijn vader die aan longkanker leed was de aanleiding tot de uitvinding van de e-sigaret: een veilig alternatief om nicotine binnen te krijgen, wat een vergelijkbare ervaring geeft als tabak roken.

“Als filmmakers, is het onze taak om de verhalen te vertellen die nodig zijn,  om een stem te geven aan de stemlozen, om onze wereld een betere plaats te maken,” zei Aaron Biebert. ” Het is niet elke dag dat filmmakers een verhaal te vertellen krijgen dat het leven van honderden miljoenen mensen over de hele wereld kan veranderen. Met A Billion Lives, hebben we die kans en die laten we niet verloren gaan. We gebruiken alles wat we bezitten voor het maken van deze bepalende film. De film die  voor een hele generatie bepalend kan zijn en een einde kan maken aan het feit dat  roken meer dan een miljard mensen in zijn greep heeft. “tweet-a-billion-lives

A Billion Lives is een productie van Attention Era Media. En is onafhankelijk gefinancierd door deze productiemaatschappij. De film ging onlangs in première en kreeg  lovende recensies op het Doc Edge Festival in Wellington, Nieuw-Zeeland op 11 mei. De Europese première heeft plaatsgevonden op 12 juni in het Paleis van Cultuur in Warschau, Polen. De  Australische première was op het Melbourne Documentary Film Festival op 10 juli.  A Billion Lives won daar de Supreme Jury en Beste Regisseur prijzen, kreeg een Remi Award tijdens het Worldfest Houston International Film Festival, en de Dorn Award van het Global Forum on Nicotine . Voor meer informatie, bezoek ABillionLives.com.

Bekijk hier de trailer.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Lees een verslag van deze premiere bij Vapinglinks

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Een andere interessante documentaire is:
Beyond the cloud – Een Franse documentaire geregisseerd door Ghyslain Armand en Sébastien Duijndam.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org