Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

cancer-research-UK-5

E-sigaretten veel veiliger dan tabak roken – aldus langlopende studie

| 2 reacties

Het gebruik van e-sigaretten en NRT ( zoals nicotinepleisters, nicotine kauwgum e.d.)  veel minder schadelijk dan gewoon roken, ook op de lange termijn.   Dit zijn de uitkomsten van een onderzoek gesubsidieerd door het Britse Kanker Onderzoeksinstituut, één van ´s werelds grootste kanker onderzoeksinstituten.

In dit onderzoek werd gedurende lange tijd de blootstelling aan chemicaliën gemeten in urine en speeksel. Dit gebeurde bij E-sigaret gebruikers en NRT-gebruikers. (Deze laatste gebruiken nicotine vervangende stopproducten als nicotine pleisters, nicotine kauwgum, nicotine  sprays en dergelijke)

Aangetoond werd dat de Ex-rokers die overgestapt waren naar E-sigaretten of NRT, veel lagere niveaus gevaarlijke en kankerverwekkende stoffen in hun lichaam hadden dan tabak rokers.

De hoofdauteur van deze onderzoekspublicatie  is Dr Lion Shahab. Dr Lion Shahab is universitair hoofddocent bij de afdeling epidemiologie en volksgezondheid aan de University College London – UCL.

Dr Lion Shahab zei: “Onze studie kun je toevoegen aan het al bestaande waaruit blijkt dat e-sigaretten en NRT veel veiliger zijn dan roken, en wijst er op dat er een zeer laag risico verbonden is aan het gebruik over een langere termijn. 

We hebben aangetoond dat de niveaus van giftige stoffen in het lichaam van de e-sigaret gebruikers aanzienlijk lager zijn dan uitkomsten van eerdere studies die uit gesimuleerde experimenten bestonden. Dit betekent dat sommige twijfels over de veiligheid van de e-sigaretten verkeerd ingeschat zijn. Dit onderzoek draagt bij aan het feit dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat de e-sigaret een veel veiliger alternatief is voor tabak roken, en stelt dat de lange termijn effecten van deze producten minimaal zullen zijn.”

Brits-langdurig-e-sigaret-nrt-onderzoek

Meer studies, informatie en onderzoek stelt nu dat e-sigaret gebruik 97% veiliger is dan het roken van traditionele tabak sigaret.

Lees meer over dit onderzoek en de reactie van Dr Lion Shahab op de website van het Britse Kanker Onderzoeksinstituut zelf:
www.cancerresearchuk.org2017-02-06-e-cigarettes-safer-than-smoking-says-long-term-study

Het onderzoek zelf is te vinden in het tijdschrift Annals of Internal Medicine today:
annals.org/nicotine-carcinogen-toxin-exposure-long-term-e-cigarette-nicotine-replacement


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


2 reacties

 1. Pingback : 7,5 miljoen EU rokers gestopt met roken door E-sigaret gebruik

 2. Blijkbaar begrijp je het niet goed.
  Tabak roken is zeer ongezond. De e-sigaret is een rookstopmiddel waarop een groot aantal rokers overstappen als gezond alternatief.
  Tabaksrook is heel erg giftig. Dat wanneer je de damp van E-sigaretten daarmee vergelijkt, de gezondheidswinst dramatisch is.
  Hier een ander onderzoek over hetzelfde onderwerp :
  https://tobaccocontrol.bmj.com/content/early/2017/08/04/tobaccocontrol-2017-053808
  Of lees de onderzoeken van het Britse Kanker onderzoeks instituut. Dit onderzoek raadt ook de E-sigaret als rookstopmiddel aan.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org