Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Elektrische sigaret en gezondheid – onderzoeken en artikelen

| Geen reacties

<h2>Lijst met onderzoeken en artikelen gezondheid
List of studies and articles about Health

Er zijn studies die onderzoeken welke stoffen er in de damp zit of in uitgeademde damp van elektrische sigaretten. Daarnaast zijn er gezondheids-onderzoeken naar de effecten van elektrische sigaret gebruik.  Deze studies onderzoeken eventuele effecten en mogelijke  schadelijkheid van elektrische sigaret gebruik. Maar ook wordt onderzocht of meeroken van uitgeademde damp schadelijk kan zijn voor derden.

Damp onschadelijk en geen gevaar voor de omgeving
Vapor is harmless and no danger to the environment

Risk estimates for a wide range of nicotine containing products
De grote lijn in al deze onderzoeken is makkelijk te ontdekken, en is dat de damp (vrijwel) onschadelijk is voor de gebruiker. Bij damp van elektrische sigaretten en uitgeademde damp van gebruikers is het niveau van potentieel schadelijke stoffen vrijwel vergelijkbaar met het  niveau in de omgevingslucht. Daar staat tegenover dat in rook van tabak dergelijke schadelijke stoffen 100 tot 1000 maal meer voorkomen (percentage is verschillend per stof, maar altijd hoger).  De kans dat een e-sigaret gebruiker forse schade ondervindt is klein.  Daarnaast  is de kans vrijwel nihil dat een omstander er schade door kan ondervinden. Klachten zijn vaak veroorzaakt door stoppen met roken of niet echt blijvend schadelijk. Het meest komt gevoeligheid voor de basisstof PG voor,  zoals geïrriteerdheid in de keel en hoesten. Bij overstap naar basisstof VG zijn die klachten meestal over.

Vaping-Truth-Survey-verbeterde gezondheid

 

Onderzoek onder mensen die 3 jaar e-sigaretten gebruikt hebben ter vervanging van roken. Een reductie van 96% van klachten die zij hadden toen zij tabak rookten.

Onderzoek onder mensen die 3 jaar e-sigaretten gebruikt hebben ter vervanging van roken.
Een reductie van 96% van klachten die zij hadden toen zij tabak rookten.

Research among people who have used e-cigarettes for three years instead of smoking.
A reduction of 96% of complaints that they had when they smoked tobacco.

 

Hieronder de lijst met onderzoeken die gaan over gezondheid (research list) :


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org