Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Research: E-sigaretten geven GEEN longontsteking of verzwakking immuunsysteem

| Geen reacties

E-sigaretten zijn vermoedelijk veiliger voor je immuunsysteem dan tabaksigaretten, concluderen onderzoekers in een nieuwe studie.

roken-vs-esigaretOnderzoekers an de Universiteit van Louisiana in Lafayette besmetten muizen met een longontsteking die meestal kinderen jonger dan vijf jaar en volwassenen ouder dan 65 jaar treft. Deze Streptococcus pneumoniae bacteriestam is verantwoordelijk voor de meeste gevallen van longontsteking die buiten een ziekenhuis wordt opgelopen. Deze besmette muizen werden vervolgens blootgesteld aan e-sigarettendamp met nicotine, damp zonder nicotine, sigarettenrook of niets.

Wat gebeurde er :

De sigarettenrook beïnvloedde de expressie van meer dan 1.000 genen, waardoor de bacteriën de longen gemakkelijker konden infecteren. Wetenschappers ontdekten dat damp van e-sigaretten de genen van de bacteriën niet beïnvloedde. Dat betekent dat de damp geen invloed had op het vermogen van de bacteriën om infecties te veroorzaken. Zowel damp met als zonder nicotine had geen invloed op het vermogen om infecties te veroorzaken.

Conclusie
Hoewel het bekend is dat sigaretten rokers kwetsbaarder maken voor infecties, lijkt e-sigaret gebruik niet dezelfde impact te hebben op het risico op longontsteking.

Het persbericht :
Exposure to E-Cigarette Vapor Fails to Induce Pneumonia in Mouse Models

Het Onderzoek :
https://aem.asm.org/content/early/2019/11/11/AEM.02125-19

 stip


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org