Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

roken-vs-esigaret

Studie: Stoppen met roken zonder gewichtstoename

| 1 reactie

Het is bekend dat veel mensen aankomen in gewicht bij stoppogingen met roken. Rokers die stoppen gaan vaak veel snoepen om de trek aan het roken van een sigaret tegen te gaan.  Uit onderzoek blijkt dit niet of veel minder te gebeuren wanneer mensen een E-sigaret als rookstop hulpmiddel gebruiken.

Stoppen met roken zonder aan te komen kan door overstappen naar E-sigaret

Uit een onderzoek blijkt dat mensen die E-sigaretten gebruiken, en volledig stoppen met roken met behulp van E-sigaretten niet aankomen.

In het onderzoek werd gekeken naar het lichaamsgewicht bij rokers die stopten met roken of rokers die hun consumptie van sigaretten substantieel verminderden door over te schakelen op het gebruik van elektronische sigaretten.

Er werd gekeken naar drie onderzoeksgroepen:

  1. Gebruikers van de Elektronische sigaretten, (86 personen)
  2. Rokers die geen Elektronische sigaretten gebruikten, (93 personen)
  3. proefpersonen die een rookstop programma afgerond hadden en na het beëindigen daarvan niet meer met roken begonnen waren, (44 stoppers)

De proefpersonen werden na 6 en na 12 maanden gecontroleerd.

Geen gewichtstoename bij gebruikers van elektronische sigaretten

In de groep E-sigaret gebruikers daalde het gebruik van van 21,1 tot 1,8 tabakssigaretten per dag. Vijftig procent van deze  gebruikers rookten nog wel een paar sigaretten naast de E-sigaret, de zogenaamde tweeproduct gebruikers.

Proefpersonen die stopten met roken hadden een 4.8% gewichtstoename. Er was geen bewijs van toename van het gewicht na de stopzetting door degenen die  gebruikers die overgestapt waren op E-sigaretten.  De tweeproduct gebruikers hadden een  bescheiden gewichtstoename van 1.5%.

Hieruit kun je concluderen dat op e-sigaret gebaseerde interventies kunnen een algehele verbetering van de kwaliteit van leven bevorderen, doordat ze gewichtstoename en tabaksconsumptie te verminderen.

Lees meer over het onderzoek :
Lack of Substantial Post-Cessation Weight Increase in Electronic Cigarettes Users


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Eén reactie

  1. Pingback : Zitten Er Calorieën In Vape? Alles Wat Je Moet Weten!

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org