Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Video over risico’s van de e-sigaret voor omstanders die meedampen

| 1 reactie

Video : https://vimeo.com/149002815

Professors Marcus Munafo bespreekt verschillende onderzoeken over 2e hands damp of rook. Dus wat e-sigaret dampen of tabak roken betekent voor omstanders. Een paar van de punten zijn :

nicotine tov roken, formaldehyde nivea´s

De figuur toont de uitademing van 1 persoon door de tijd heen in een kleine afgesloten ruimte. Waarbij drie maal een e-sigaret gebruikt wordt, en daarna een tabak sigaret gerookt wordt. Totdat de tabak sigaret gerookt wordt, zie je een geleidelijke toename van formaldehyde, ook op momenten dat de e-sigaret niet gebruikt wordt. Dat betekent dat het lichaam vrij constant formaldehyde blijft afgeven.

Bij e-sigaret gebruik is er geen verhoogd formaldehyde niveau. Het niveau wat gevonden wordt, is door het lichaam geproduceerd, en heeft niets met e-sigaretten te maken. bij het roken van sigaretten gaat de hoeveelheid gevonden formaldehyde in de omgevingslucht snel erg omhoog.

Vergelijkbaar effect is te zien bij diverse andere stoffen. Bij de e-sigaret niet aanwezig of niet te meten of erg laag, terwijl bij tabak roken het niveau van allerlei schadelijke stoffen vrij dan wel erg hoog is.

In verschillende onderzoeken is vergelijkbaar effect gevonden.

Lees ook :
Moet je je druk maken om formaldehyde in sigaretten of e-sigaret?


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Eén reactie

  1. Pingback : Moet je je druk maken om formaldehyde in sigaretten of e-sigaret?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org