Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

e-sigaret dagelijks gebruik jongeren 0,6 procent

Onderzoek ASH: e-sigaret gebruik is zeldzaam onder jongeren

| Geen reacties

Uit nieuw onderzoek door ASH blijkt dat regelmatig e-sigaret gebruikt nog steeds zeldzaam is onder jongeren, en dat jongeren vooral experimenteren. Ze denken niet dat het er “cool” uitziet.  Het aantal jongeren die dagelijks e-sigaretten gebruikt is heel klein, en dat zijn hoofdzakelijke (ex) tabakrokers.  Het aantal tabakrokers blijft dalen.

Experimenterende jongeren proberen dus een e-sigaret een paar maal uit, en gaan meestal niet over tot regelmatig gebruik.  Uit andere onderzoeken weten we dat experimenterende jongeren dit meestal doen met een e-sigaret zonder nicotine.

De bevindingen zijn afkomstig van een jaarlijkse YouGov-enquête, uitgevoerd in opdracht van ASH, die onderzoek doet naar het gebruik van e-sigaretten door jongeren in Engeland, Wales en Schotland (Groot-Brittannië).
(In Britain young people vape just to give it a try, not because they think it’s “cool”)

Jongeren 1-18jaar.  Regelmatige gebruikers zijn ex rokers

Jongeren 1-18jaar. Regelmatige gebruikers zijn ex rokers

E-sigaret gebruik komt veel minder vaak voor bij jongeren die nog nooit gerookt hebben. Een grote meerderheid van niet-rokers van 11-18 jaar, 93,8% in totaal, hebben nooit een e-sigaret gebruikt (87,8%) of zijn niet op de hoogte van
hen (6,0%). Van de jongeren van 11 tot 18 jaar die nooit hebben gerookt, heeft 5,5% ooit een e-sigaret geprobeerd, 0,8% zijn huidige gebruikers, slechts 0,1% gebruikt eenmaal per week, en geen enkele niet-roker meldde dagelijks gebruik van e-sigaretten.

Use of e-cigarettes among young people in Great Britain, 2019

(In Britain young people vape just to give it a try, not because they think it’s “cool”)


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org