Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Dr. Farsalinos

Cardioloog Dr. K. Farsalinos: nicotine heeft weinig effect op hart- en vaatziekten

| Geen reacties

Cardioloog: Nicotine heeft weinig effect op hart- en vaatziekten

Dr. Konstantinos Farsalinos, Cardioloog en onderzoeker bij het Onassis Cardiac Surgery Center in Griekenland, heeft ontdekt dat nicotine weinig effect heeft op hart- en vaatziekten. Daarom hebben niet-brandbare producten die nicotine bevatten de voorkeur boven de sigaret, bij mensen die stoppen met roken en een nicotine vervanger willen gebruiken.

Britse wetenschapper bevestigen niet gevonden effect nicotine

In de UK is ook bij onderzoekers op het gebied van tabaksverslaving bekend, dat nicotine weinig effect heeft op hart- en vaatziekten. Want ook andere onderzoeken bevestigen dit.  Waar het op neer komt is :

Niet nicotine maar tabaksrook veroorzaakt hart- en vaatziekten.

Het zijn andere stoffen in tabaksrook die hart- en vaatziekten tot een rokersziekte maken.

Geen goede informatie vermindering schade bij overstap naar E-sigaret

Uit zijn onderzoek blijkt dat beweringen dat e-sigaretten de schadelijke gevolgen van roken op met maar liefst 95% verminderen, in grote lijnen correct zijn. Farsalinos maakt zich zorgen over het feit dat consumenten, media en mensen die werkzaam zijn op het gebied van de volksgezondheid geen goede informatie krijgen hierover. En dat daarom het moeilijk is om goed geïnformeerde, gezondere keuzes te maken.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org