Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Dr. Farsalinos

Cardioloog Dr. K. Farsalinos: nicotine heeft weinig effect op hart- en vaatziekten

| 3 reacties

Video

Cardioloog: Nicotine heeft weinig effect op hart- en vaatziekten

Dr. Konstantinos Farsalinos, Cardioloog en onderzoeker bij het Onassis Cardiac Surgery Center in Griekenland, heeft ontdekt dat nicotine weinig effect heeft op hart- en vaatziekten. Daarom hebben niet-brandbare producten die nicotine bevatten de voorkeur boven de sigaret, bij mensen die stoppen met roken en een nicotine vervanger willen gebruiken.

Britse wetenschappers bevestigen niet gevonden effect nicotine

In de UK is ook bij onderzoekers op het gebied van tabaksverslaving bekend, dat nicotine weinig effect heeft op hart- en vaatziekten. Want ook andere onderzoeken bevestigen dit.  Waar het op neer komt is :

Niet nicotine maar tabaksrook veroorzaakt hart- en vaatziekten.

Het zijn andere stoffen in tabaksrook die hart- en vaatziekten tot een rokersziekte maken.

RCP heeft zelfde resultaat gevonden

Dit is ook al eerder uitgebreid onderzocht en vermeld in een rapport van de Royal College of Physicians (RCP), een grote Britse Artsenvereniging. Zij wilden weten of NRT (nicotine hulpmiddelen bij stoppen met roken zoals nicotine pleisters e.d.) veilig waren.  De eindconclusie in hun rapport is :
The  clinical  trial  and  observational  data  indicate  that,  in relation to cardiovascular outcomes, NRT is safe and specifically does not increase the  incidence  of  acute  cardiovascular  events  or  of  sudden  death  in  healthy  volunteers, the general population or patients with pre-existing cardiovascular disease.

Dit komt er op neer dat uit allerlei soorten onderzoek blijkt dat NRT (nicotine therapie als hulpmiddel bij stoppen met roken) veilig is, en dat zowel bij gezonde bevolking als bij patiënten met reeds bestaande hart- en vaatziekten, er geen toename is van hartziekten of plotselinge dood.

Wat is de RCP – Royal College of Physicians :

RCP-rapport-Britse-Koninklijk-College-van-Artsen

Bekijk ook het onderzoek uit de VS, waarin dezelfde conclusie getrokken wordt over nicotine :
Cardiovascular Safety of Varenicline, Bupropion, and Nicotine Patch in Smokers

Geen goede informatie vermindering schade bij overstap naar E-sigaret

Uit zijn onderzoek blijkt dat beweringen dat e-sigaretten de schadelijke gevolgen van roken op met maar liefst 95% verminderen, in grote lijnen correct zijn. Farsalinos maakt zich zorgen over het feit dat consumenten, media en mensen die werkzaam zijn op het gebied van de volksgezondheid geen goede informatie krijgen hierover. En dat daarom het moeilijk is om goed geïnformeerde, gezondere keuzes te maken.

 


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


3 reacties

  1. Pingback : Hart en bloedvaten & Varenicline, Bupropion, nicotinepleister bij rokers

  2. Pingback : Studie: E-sigaretten of nicotinepleisters bij rokers die chirurgische ingreep moeten krijgen

  3. E-sigaretten zijn een zware concurrent van de pleisters, kauwgum en pillen van de farmaceutische nicotineproducenten. Vandaar dat ze worden tegengewerkt door de anti-rokenlobby, die weer zwaar gesponsord werd en wordt door diezelfde farmaceuten. Dit verklaart de huidige opstelling van het medisch establishment. Gewoon een centenkwestie…

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org