Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Brian-Carter-nicotine-en-tabak-gebruik

Bewezen: nicotine weinig verslavend, andere factoren bepalend bij rookverslaving

| 4 reacties

Wat e-sigaret gebruikers uit ervaring ontdekt hebben wordt ook door diverse onderzoeken ondersteund. Nicotine is weinig verslavend. Andere factoren spelen een veel belangrijkere rol.

In onderstaande video van een lezing van Dr. Brian Carter staat wat heel veel mensen dus nu al ervaren. 

Naast de lezing van DR. Brian is er ook extra informatie: In mijn beleving ontbreekt één verklarende factor in het verhaal van Dr. Brian Carter. In rook van sigaretten zijn naast nicotine 17 andere stimulerende en/of verslavende stoffen bekend.  En mijn hypothese is dat die mede de eerste dagen bij het stoppen met roken erg moeilijk maken.   Dat doet niets af aan het feit dat het hoofdzakelijk toewijzen van het verslavende effect van tabak roken aan nicotine weinig klopt, wat uit diverse onderzoeken blijkt. In tabaksrook zijn in ieder geval de MAOI‘s belangrijke verslavende stoffen. Ook zitten in tabaksrook een aantal andere als verslavend bekend staande stoffen.

Ook mijn ervaring bevestigt de lezing van Dr. Brian : Zelf kan ik prima na anderhalf jaar gestopt te zijn een paar dagen nicotine gebruiken. En heb daarna totaal geen afkick verschijnselen. Iets dergelijks hoor ik regelmatig van veel e-sigaret gebruikers. Maar ik ben wel bij veel stoppogingen voor de bijl gegaan na 1 of 2 sigaretten roken.  Wel kan ik mijn e-sigaret niet volledig “los” laten. Standaard damp tegenwoordig zonder nicotine, en het afbouwen van nicotine stelde weinig voor.  Maar wanneer ik als cadeau een lekker flesje dampvloeistof krijg dat nicotine bevat, heb ik geen probleem dat te gebruiken en ook weer weg te leggen.  Maar de e-sigaret zonder nicotine een dagje laten liggen is ook meestal geen probleem.  Het feit dat ik in stress tijden wel toegang heb tot de e-sgiaret veroorzaakt dat ik nooit meer op tabak roken hoef terug te vallen.

Video van de lezening van Dr Brian Carter, phd :
The power of non-nicotine factors in the habitual use of nicotine product
s

Deze video is zo nu en dan niet goed te verstaan, maar de inhoud kun je ook lezen in dit bestand : gfn.net.co/Brian-Carter.pdf.  Wanneer de filmpjes binnen dit bestand niet werken in je browser, dan het bestand downloaden.

why-peopl-use-cigarettes-and-e-cigarettes

Dokter Michael Mosley kon ook niet aan nicotine verslaafd worden

De bekende BBC dokter Michael Mosley heeft ook een maand lang e-sigaretten intensief gebruikt om te kijken wat het effect op hemzelf was. Het koste hem 30 dagen enorme moeite om door te gaan met dampen. Dat lijkt dus in de verste verte niet op een verslaving aan nicotine. Na 30 dagen toen hij stopte met gebruiken,  had hij geen enkele behoeft aan nicotine .  Ook blijkt het onmogelijk om in onderzoeken muizen verslaafd te maken aan nicotine.

Conclusie:  Zonder tabaksrook raken mensen en dieren niet of moeilijk verslaafd aan nicotine. Er zijn dus ander factoren/stoffen in tabaksrook die voor de zware tabakverslaving zorgen.

Lees ook het artikel : Dependence on tobacco and nicotine, wat gebaseerd is op diverse wetenschappelijke onderzoeken.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


4 reacties

 1. Pingback : Dr. Carter (phd): Nicotine weinig verslavend - Hotcoil Digital Media

 2. Mijn vader rookt niet en hij heeft ook nooid gerookt.
  Hij vroeg aan mij of hij ook een trekje mag nemen van mijn e-sigaret. Wat blijkt is dat hij daarvan geen verslaving heeft opgelopen.
  Daarbij heeft mijn vader altijd wel last gehad van bronchitus en als ik een shagje opstak in zijn buurt liep hij paars aan van het lucht tekort. Nu damp ik weleens in zijn buurt en wat blijkt is dat hij totaal niks merkt van ademhalingsproblemen. Hij beschrijft de damp van een e-sigaret als dat van stagerook bij rockconcerten dat uit een rookmachine komt om de act wat mystiek te geven netzoals stagelampen en extravagant uitgedostte rocksterren.
  Dus van een persoon die anti roken is komen complimenten voor de e-sigaret.
  En verder mag ik bij anti rook vrienden, anti rook kennissen en anti rook familie gewoon in de huiskamer mijn damper pakken en gaan dampen. De bevriende rokers word vriendelijk verzocht buiten op het balkon te gaan staan.

 3. Stagerook bij rockconcerten dat uit een rookmachine komt is eigenlijk hetzelfde, behalve dat voor e-sigaretten Pharma grade grondstoffen gebruikt worden. De basistoffen zijn dus goedgekeurd om te gebruiken voor gebruik in medicijnen, medicinale verdampers, voedsel en make up. De in rookmachine gebruikte basisstoffen hebben deze keuring niet ondergaan.

 4. Pingback : Dr. Carter (phd): Nicotine weinig verslavend – HotCoil VapeNews

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org