Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Britse vroedvrouwenorganisatie support e-sigaret als rookstopmiddel voor zwangere vrouwen

| Geen reacties

Ondersteuning e-sigaret in beleidsverklaring

vrouw-zwanger-02

In hun beleidsverklaring adviseert het Royal College of Midwives (Britse vroedvrouwenorganisatie )  aan vroedvrouwen om zwangere vrouwen die rookvrij willen blijven met behulp van een e-sigaret, te ondersteunen.

Wat wil dit zeggen voor zwangere vrouwen?

  • Zwangere vrouwen die de e-sigaret als rookstopmiddel gebruiken moeten worden ondersteund.
  • Zij moeten worden geregistreerd als niet-roker.
  • Van e-sigaret gebruik is niet aangetoond dat dit nadelig is voor borstvoeding.  Dit is gebaseerd op het beschikbare bewijsmateriaal over de veiligheid van e-sigaretten.

Wat is het Royal College of Midwives

Royal-College-of-Midwives
Het Royal College of Midwives (RCM) is de professionele organisatie die het overgrote deel van de vroedvrouwen in het Verenigd Koninkrijk  vertegenwoordigt. Het RCM is de stem van verloskundigen en biedt excellentie in vertegenwoordiging, professioneel leiderschap, onderwijs en invloed voor en namens verloskundigen.

Het Royal College of Midwives is opgericht in 1881 . Het bestaat sinds 1947 onder zijn huidige naam en is de enige beroepsorganisatie van het Verenigd Koninkrijk voor vroedvrouwen en degenen die hen ondersteunen.

Lees hier het Royal College of Midwives policy statement

vrouw zwanger


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org