Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

EU-barometer-VOORKEUR-SMAKEN-DAMPVLOEISTOF-EU

Eurobarometer – 7,5 miljoen rokers gestopt met roken door E-sigaretten te gebruiken

| Geen reacties

2017 Eurobarometer – 7,5 miljoen Europeanen gestopt met roken door E-sigaretten te gebruiken

Volgens de Eurobarometer 458 (mei 2017) zeggen ongeveer 7,5 miljoen mensen dat het gebruik van e-sigaretten hen in staat stelde om volledig te stoppen met roken (stoppers)

9 miljoen rokers roken minder door gebruik E-sigaretten

Ook zeggen nog eens 9 miljoen rokers dat zij minder roken als gevolg van het gebruik van e-cigs (reduceerders).

Dual use (e-sigaret en tabaksigaret gebruik) is vaak (niet altijd) een tussenstap naar volledige stoppen met roken. Naast beperkte schadebeperking vergroot “dual use” de kans op toekomstige stoppen met roken en/of volledige overstap naar alleen gebruik van E-sigaretten.

Stijging van 1,5 miljoen Europeanen sinds 2014

Frank Baeyens (hoogleraar psychologie) stelde bovenstaande cijfers samen uit de percentages die in het  het Eurobarometer rapport staan, wat in maart 2017 werd gepubliceerd. Op vergelijkbare wijze zoals hij dat in de vorige editie van 2014 ook had gedaan. Zijn berekening over 2014 dat 6 miljoen Europeanen gestopt waren met behulp van de E-sigaret werd bevestigd door Professor Konstantinos Farsalinos. Dit betekent een stijging in 2 jaar: van 6 miljoen in 2014 naar 7,5 miljoen Europeanen in 2017. Dit allemaal ondanks de belemmeringen van Europese functionarissen en met belemmerende, vreemde en niet functionele Europese regelingen. 

7,5 miljoen Europeanen van de tabaksigaretten af met behulp van E-sigaret

Volgens gegevens van Eurobarometer heeft 15% van de respondenten geprobeerd om minstens één keer een E-sigaret te gebruiken. Hiervan geeft 14% aan dat ze gestopt zijn met roken vanwege de E-sigaret. Dat zijn 7,5 miljoen inwoners van de Europese Unie die gestopt zijn met roken dankzij de overstap naar de E-sigaret. 17% zegt dat ze hun tabaksigarettenverbruik hebben verminderd. Dat zijn 9 miljoen rokers om zichzelf te helpen minderen met behulp van de E-sigaret.

De analyse van de gegevens van de vorige Eurobarometer 2014, uitgevoerd door K. Farsalinos, K. Poulas, V. Voudris en J. le Houezec en gepubliceerd in het tijdschrift Addiction, toonde een gemiddelde dagelijkse vermindering van 9 sigaretten door deze rokers. In de Eurobarometer 2016 rapporteren Europese rokers dagelijks gemiddeld 13,7 sigaretten.

Hieronder grafieken uit de Eurobarometer 2017

barometer HOE rookstoppoging gedaan EU

Eurobarometer – op welke wijze of met welk hulpmiddel probeerde men te stoppen met roken

 

EU-barometer-REDENEN-ESIGARET-GEBRUIK-EU

Eurobarometer-redenen om te starten met e-sigaret gebruik

 

EU-barometer-VOORKEUR-SMAKEN-DAMPVLOEISTOF

Euro-barometer – VOORKEUR SMAAK DAMPVLOEISTOF

Artikelen over eerdere Euro-Barometers:

Onderzoek: Elektronische sigaret gebruik in de Europese Unie

Niet e-sigaretten, maar visie over e-sigaretten is schadelijk


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org