Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Farmaceutische industrie sponsort artsen, medische organisaties en politici om leugens over e-sigaretten te verspreiden

| Geen reacties

Twee grote farmaceutische bedrijven Pfizer en GlaxoSmithKline (GSK),  hebben de afgelopen jaren miljoenen gepompt in medische organisaties en artsenverenigingen om elektronische sigaretten in diskrediet te brengen.

En blijkbaar heel doelgericht, want daaronder viel ook de American Thoracic Society’s (ATS), waar wereldwijd meer dan 15.000 longspecialisten zijn aangesloten.

Verder kregen politici die de wetten hielpen maken die elektronische sigaretten aan banden leggen, kregen van Big Pharma. Het is stuitend dat in Brussel de vroegtijdige dood van miljoenen rokers niet belangrijk vindt. Ook Big Topbacco had grote invloed op de regelgeving. Landen met grote sigarettenindustrie waren voorstander om hun grootste concurrent de e-sigaret, zonder geldige reden, te verbieden.
[Bij de EU TPD regelgeving, was het niet big tobacco die de grootst lobby had, maar het was big pharma die wilde dat e-sigaretten onder medische licentie zouden gaan vallen]

Een onafhankelijke Brits onderzoek van Volksgezondheidszorg Engeland heeft in 2015 bevestigd dat elektrische sigaretten minstens 95 procent veiliger dan tabak roken, en hoogstwaarschijnlijk meer dan 99% veiliger.  Damp van e-sigaretten bevat in ieder geval 99% minder gevaarlijke stoffen dan tabaksrook. En gevonden sporen van ongezondere stoffen zijn in concentraties niet meer dan gevonden in normale levensmiddelen,  medicijnen en rookstopmiddelen.

Tabak roken zal deze eeuw een Miljard doden kosten – documentaire

Over het manipuleren door Big Pharma en Big Tobacco van regeringen en gezondheidszorg

Wereldwijd zal het roken van tabak deze eeuw een Miljard (=Biljoen) doden kosten.  De pas uitgebrachte documentaire ” A Billion Lives ”  laat zien hoe de regelgeving voor elektronische sigaretten wereldwijd gemanipuleerd is door Big Pharma en Big Tobacco, hoe Gezondheidszorg en regeringen hier aan meewerken. Alles met als doel om  financiële belangen te dienen in plaats van de volksgezondheid.

Lees voor meer het  onderstaande artikelen.
newsmonkey.be/article/67121 

dailycaller.com/2016/04/18/medical-group-with-financial-ties-to-big-pharma-accused-of-lying-about-e-cigarettes/

Big Pharma wrote EU anti-vaping diktat, claims Tory ex-MEP

http://www.theregister.co.uk/2016/05/13/lords_ecigarette_debate_vaping_tpd2_tobacco/

Vreemd verband tussen Big tobaco en politiek, samen tegen de e-sigaret vechtend

http://observer.com/2016/06/hot-air-democrats-work-with-big-tobacco-and-big-pharma-to-choke-the-vaping-industry/

Situatie in Amerika

BewarenJammer genoeg is de video die hier stond over de werkwijze Big Pharma verwijderd.
Gezien de grote belangen van Big Pharma om mensen aan het roken te houden, lijkt het er op dat deze industrie tak ook de oorzaak is van de meeste rare onderzoeken en berichten in de media over e-sigaretten.

Bewaren

Bewaren


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org