Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Aaron-Biebert

De film A Billion Lives is in première gegaan

| 1 reactie

De film A Billion Lives is vandaag 11 mei 2016 in première gegaan in het Doc edge filmfestival. Dacht je dat je alles al wist over de leugens van de tabaksindustrie en farmaceutische industrie? Deze film zal je alsnog doen verbazen. Vooral het feit dat onze gezondheidszorg en regeringen de grote leugen van deze industrieën overneemt, en daarmee een biljoen (duizend miljoen) slachtoffers op de koop toe nemen.
a-billion-lives-premiere
Deze film is gemaakt door mensen die niet roken en geen belangen hebben in bedrijven of instanties die aan roken, of rookstopproducten gerelateerd zijn. De makers hebben meer dan een jaar aan de documentaire gewerkt, en zijn van de ene verbazing in de andere gevallen.

De documentaire gaat over de tabaksindustrie, de farmaceutische industrie, belangen in stop roken middelen, maar nog grotere belangen in de “kankerindustrie” en “COPD industrie”. En hoe ze met vervalste informatie en lobby veroorzaken dat regeringen juist erg goed werkende “stoppen met roken” producten verbieden en verbannen. Het laat zien dat op dit punt in diverse landen ook de delen van de gezondheidszorg niet meer te vertrouwen is. Deels omdat ze vervalste informatie verkeerd geïnformeerd worden, deels doordat ze zelf gesubsidieerd worden door fabrikanten van wel werkende, maar minder goed presterende farmaceutische rookstop producten.

Deze film is gebaseerd op het nieuws dat er in deze eeuw 1 miljard (= 1 biljard) mensen zullen sterven aan roken gerelateerde ziekten!  En het grote verhaal er achter, wat ons allemaal aangaat. De spil in het verhaal is  misbruik van informatie vermomd als wetenschap, wat gevoed wordt aan de media. En hoe deze misinformatie effectief verspreid wordt door dezelfde media. Of je rookt of niet je wordt misleid!!


In 20 jaar tijd, zullen er bijna 1,6 miljard rokers over de hele wereld zijn. Ongeveer 70% van de rokers wil stoppen. De  Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) verwacht dat een miljard mensen deze eeuw voortijdig zullen sterven aan roken. De producten die hun artsen aanraden zijn zelden effectief en veel rokers voelen zich  gevangen. Een nieuwe damp technologie werd uitgevonden om rokers een succesvolle manier om te stoppen te geven. Maar die nieuwe producten werden al snel gedemoniseerd, en zelfs verboden in veel landen.

Directeur van de documentaire organisatie,  Aaron Biebert reisde over vier continenten en interviewde  artsen, wetenschappers, en anderen die er aan werken om een miljard levens te redden. Wat hij vond was groot  falen van regeringen , wijdverbreide corruptie in de volksgezondheid gemeenschap en krachtige subversie door big business.

In de onderstaande video trailer zie je al een hoop voorbeelden van de foutieve informatie die oorspronkelijk uit de lobby van de tabaksindustrie en farmaceutische komen. Deze door goede onderzoeken ontkrachtte claims worden een jaar of zes met redelijk goed resultaat de markt op gezet.

Review van de film:

A billion lives review we saw it, did it deliver?

 

Bewaren

Bewaren


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Eén reactie

  1. Pingback : Farmaceutische industrie sponsort medici & politici om leugens over e-sigaret te verspreiden

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org