Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

GSK-hoofdkantoor-Londen

GSK nicotinepleisters en kauwgom voelen de warmte van e-sigaretten

| Geen reacties


GSK –  GlaxoSmithKline (GSK.L) –  verkoopt diverse nicotinevervangende middelen (NRT) en stoppen met roken producten, voornamelijk in de vorm van nicotine pleisters of kauwgom, met inbegrip van de merken Nicorette, NicoDerm CQ en het geneesmiddel Zyban.

GSK voelt de dreiging van de snelle groei van de elektronische sigaretten. Het enthousiasme voor deze nicotine leverende apparaten verlagen de verkoop van nicotine pleisters en nicotine kauwgom van dit Brits Pharmacy bedrijf. Dit vertelde de algemeen directeur in een interview met Reuters.

Verschillende studies vonden dat rokers die overschakelen op e-sigaretten om te proberen van tabak roken af te kicken, meer kans om te slagen met stoppen dan gebruikers van nicotinepleisters.

Ook vertelde directeur Andrew Witty, dat GSK ook heeft onderzocht of men rechtstreeks zou moeten concurreren door zelf e-sigaretten te gaan produceren. Maar men heeft besloten dat niet te doen. Ondanks dat de e-sigaret een deeltje van de GSK markt heeft afgebroken.

GSK is bezig met de vorming van een consumentengezondheid joint venture met Novartis NOVN.VX, wat onder andere NRT onder het merk Nicotinell produceert. Dit gecombineerde bedrijf zal de marktleider zijn in de  stoppen met roken markt, die per jaar $ 3000000000 (3 miljard) waard is.

GSK heeft nogal wat negatieve wapenfeiten op zijn naam staan

GSK-hoofdkantoor-Londen

GSK hoofdkantoor in Londen

  • In 2011 kreeg de firma een boete van 750 miljoen dollar wegens het in de handel brengen van vervuilde medicijnen.
  • In 2012 betaalde de firma 3 miljard dollar om diverse Amerikaanse fraudeonderzoeken af te sluiten. De schikking betrof drie geneesmiddelen die illegaal door de firma werden aangeprezen voor niet-geregistreerd gebruik. Ook veiligheidsgegevens werden achtergehouden. De schikking is de grootste ooit.
  • Juli 2013 kwam de firma negatief in het nieuws in een Chinees omkopingsschandaal. De plaatselijke directeur moest toegeven dat het omkopen van artsen een staande praktijk was. In september 2014 volgde een boete van 380 miljoen euro en 3 jaar gevangenis voor de verantwoordelijke directeur.

Lees meer over   GSK –  GlaxoSmithKline (GSK.L)   in wikipedia.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org