Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Nieuw-Zeeland haalt e-sigaretten uit hun strenge tabakswetgeving

| Geen reacties

Nieuw Zeeland.nieuw.zeeland-flag-new-sealand
De Nieuw-Zeelandse regering heeft besloten om nicotine bevatten e-sigaret vloeistoffen uit de strenge tabakswetten die het tabaksgebruik in Nieuw-Zeeland bestrijden, te halen.
De regering van  Nieuw-Zeeland  heeft daarmee het verbod op nicotinehoudende dampvloeistoffen opgeheven.  Nieuw-Zeeland is een land waar sigaretten in zogenaamde “plain packages” wordt verkocht met een van de hoogste accijnzen in de wereld.

Het is niet allemaal goed nieuws, want dampen zal wel worden verboden worden in gesloten openbare ruimten. Maar over het geheel, zijn mensen die stoppen met roken met een e-sigaret blij met de beslissing. Zo ook de winkeliers, tot op heden konden zij alleen e-sigaretten verkopen met nicotine-vrije dampvloeistof.  Na deze wetswijziging is het dus ook weer toegestaan dat dampvloeistoffen nicotine bevatten en in de winkels verkocht mogen worden.

Op de website van de regering van Nieuw Zeeland kun je lezen dat men bewezen acht dat e-sigaretten minder gezondheidsrisico geven als tabak roken.  En dat mensen een goede reden om e-sigaretten te gebruiken, namelijk het helpt hen te stoppen met roken :  “There is evidence that e-cigarettes pose fewer health risks to smokers who switch completely from tobacco smoking to e-cigarette use. ” en ook “There is a good rationale for people to use e-cigarettes to help them stop smoking as e‑cigarettes can provide nicotine, which is what people desire from smoking.

Eén van de  e-sigaret winkeliers gaf als reactie : “we zijn blij met de beslissing. We hebben rokers die hebben 30 – 40 jaar gerookt hebben, en die zeggen dat de e-sigaret is het beste wat hen overkomen is.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org