Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Persbericht – Deskundigen en beleidsmakers bespreken in Europees Parlement voordelen E-sigaret bespreken

| 2 reacties

Deskundigen en beleidsmakers bespreken in Europees Parlement voordelen E-sigaret bespreken

BRUSSEL – Het volgende is een verklaring van LIAF – Lega Italiana Anti Fumo:

Het gebruik van e-sigaretten in de wereld groeit continu. Europa loopt echter achterop. Het is van essentieel belang dat Europa het potentieel van deze technologie benut om de impact van roken op de Europese volksgezondheid te verminderen. Om deze reden brengt de Italiaanse Liga tegen Roken (Lega Italiana Anti Fumo – LIAF), onder leiding van Europarlementariër Giovanni La Via (voormalig voorzitter van de ENVI-commissie), deskundigen en beleidsmakers naar het Europees Parlement om de voordelen van elektronische sigaretten te bespreken. Het evenement vindt plaats op 20 maart en zal deskundigen in staat stellen van gedachten te wisselen over het potentieel van e-sigaretten om de Europese gezondheid te helpen hervormen.

Hoewel dit een zeer belangrijk probleem voor de volksgezondheid is, is de discussie afwezig op de Europese agenda. Met sigaretten die wereldwijd meer dan een half miljoen rokers doden en bijna 6 miljoen Europeanen die nu e-sigaretten gebruiken om van het roken af ​​te komen, is het van vitaal belang wetenschappelijk bewijs te leveren om de balans te verleggen van een ‘alleen-abstinentie’-agenda naar een harm reduction-strategie voor het naar beneden halen van sterfgevallen door roken.

“Europa staat op een kruispunt in de strijd tegen het roken. Een groeiend aantal bewijzen toont aan dat er een enorme kans is voor de volksgezondheid om het gebruik van e-sigaretten te bevorderen om mensen te helpen stoppen met roken. Gezondheidsbeleidsmakers in Europa hebben de plicht om het publiek te voorzien van alle feiten over e-sigaretten en om de beste regelgeving te bieden om rokers te helpen volledig te stoppen. “- Giovanni La Via, lid van het Europees Parlement (EPP, Italië).

Recente rapporten hebben ertoe geleid dat belangrijke volksgezondheidsinstellingen een positieve houding aannemen ten aanzien van e-sigaretten. Goed gerespecteerde instanties, zoals Public Health England (PHE), Cancer Research UK en Action on Smoking and Health (ASH), erkennen het potentieel van e-sigaretten om de gezondheidseffecten van roken te verminderen. In het recente rapport van PHE over e-sigaretten (februari 2018) wordt geconcludeerd dat het dampen ofwel het gebruik van e-sigaretten 95% veiliger is dan het roken van tabak. Bovendien blijkt uit het rapport dat hoewel het aantal  jongeren dat rookt blijft dalen, er geen bewijs is dat e-sigaretten een opstap tot roken zijn. Uit hetzelfde onderzoek is gebleken dat e-sigaretten bijna uitsluitend worden gebruikt door mensen die al hebben gerookt.

Dit evenement zal voor Europees Parlement-leden en sprekers een belangrijke gelegenheid zijn om samen te werken, wetenschappelijke perspectieven te delen en instrumenten te ontwikkelen die met succes kunnen worden gebruikt in de strijd om het roken in Europa te verminderen.

Meer informatie over de sprekers en/of download hun lezingen

Nog meer informatie hierover is te vinden op de website van LIAF


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


2 reacties

  1. Pingback : E-sigaret schadebeperking: Experts in Europees Parlement

  2. I admittedly did triple digit speeds near Dekalb IL and even met a patrol car comping from the other direction that did absolutely nothing towards us. At that time I was barely passing minivans as there was a tornado on the other side of the road and I think he was going to help the people stranded at the overflowing shelter.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org