Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Reactie American Council of Science and Health op WHO

| Geen reacties

Reactie van de American Council of Science and Health op uitlatingen van de WHO. De American Council of Science bestaat uit echte gerespecteerde wetenschappers.

Dit omdat de WHO insinueert dat elektrische sigaretten allerlei potentiële schade kan veroorzaken. Veel van die beweringen zijn niet wetenschappelijk aangetoond, of de wetenschap toont het tegenovergestelde aan, dan de WHO beweringen.

In het WHO rapport worden gevaren gesuggereerd zonder enige vorm bewijs. Vaak ook nog zonder het letterlijk te zeggen (maar geschreven met zinnen als “het zou wel eens kunnen dat…” “we weten niet genoeg, maar…”)

Dit is een manier van schrijven die trouwens vaker terug te vinden is bij beleidsmakers. Ook het RIVM blijft hiervan niet altijd verschoond.

In hun perscommuniqués en tweets maakt de WHO wel van dergelijke suggesties een feit. En die zogenaamde feiten worden daarna door de media overgenomen.

Vaak wordt verzocht om strengere beperkende maatregelen. Met als argument “uit voorzorg,  en voor het geval dat het mis gaat”. Maar dit is geen excuus om miljoenen de dood in te jagen, doordat zij tabakssigaretten blijven roken. Omdat ze onterecht bang gemaakt zijn voor de elektrische sigaret.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org