Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Professor-Gerry-Stimson

Schadebeperking bij drugsgebruik en schadebeperking bij tabak roken

| Geen reacties


In deze openbare lezing is de Guildhall in Londen in april 2016, laat professor Gerry Stimson de tegenstellingen zien van het ongelooflijke succes van de reactie van Public Health bij de aanpak van de  HIV/AIDS epedemie, in vergelijking met de grotendeels nutteloze reactie Public Health over de mogelijkheden van e-sigaretten en het dampen daarvan.

A tale of two epidemics: drugs harm reduction and tobacco harm reduction

Een meesterlijke presentatie over wat er goed kan gaan in het verminderen van schade, en hoe het mis gegaan is bij het beperken van schade bij roken, en hoe dit kan worden vastgesteld.

The desire to do no harm needs to realize that doing nothing in this debate can be harmful.

Hieronder een aantal van de gegevenssheets die getoond worden in deze video.  Je kunt er in zien welk nicotine leverend product het meest schadelijk is.  De verbaasinwekkende snelheid waarin rokers die stoppen over stappen naar de e-sigaret.  Het feit dat e-sigaretten steeds meer de rol van andere nicotine bevattende hulpmiddelen (nicotine pleisters, kauwgum e.d.) overnemen. Het feit dat het enorme succes van de e-sigaret als rookstopmiddel wordt mede veroorzaakt doordat je plezier in dit product kunt hebben. Je hebt het dan over een verschuiving van een vervelende medische stoppen met roken behandeling, naar een alternatieve manier van onschadelijk nicotine gebruik. Van belang is dat deze nieuw manier van stoppen met roken door de consument bepaald wordt, die zelf producten koopt in e-sigaretten winkels. En in de winkel of in fora zijn informatie haalt. Het kost de staat en de belastingbetaler helemaal niets.  Dit in tegenstelling tot andere schadebeperkende campagnes van Public Health.

nicotine-products-are-not-equally-harmful
.


rapid-rise-e-cigarette-use-britain-2015
.


e-cigarette-sales-overtake-NRT
.


smoking-cessation-services-lose-business
.


switching-to-pleasure
.


public-health-response
.


new-landscape-of-smoking-cessation
.


new-tobacco-harm-reduction
.


The enthusiasm and energy behind the pioneering harm-reduction work in the late 1980s and 1990s makes it all the sadder that drug-related harm-reduction has so dramatically waned since 2010 – due partly to the dominance of the Full Recovery strategy, and partly to the government’s reduction of funding and resources.

Jim McManus- How and why I changed my mind on e-cigarettes

 


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org