Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Teken Petititie : Stop het verbod op e-liquids met smaakjes

| 3 reacties

peititie-stop-smaakjes-verbodEr is een wettelijk leeftijdsverbod om e-sigaretten te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Dit wordt door de e-sigaretten winkel prima gehandhaafd. Dus een smaakjesverbod om jongeren te beperken is totale onzin. En zal als gevolg hebben dat minder mensen stoppen met tabak roken. Omdat de e-sigaret aantoonbaar het meest effectieve rookstopmiddel is dat we kennen op dit moment.

99% van de e-sigaret gebruikers zijn (Ex)-rokers. Dus mensen die tabak roken willen vervangen door gezonder en lekkerder manier van nicotine gebruik. Dan wel door mensen die willen stoppen met roken.

Uit al het onderzoek blijkt dat de e-sigaret niet veroorzaakt dat jongeren meer gaan roken. Ook niet in de hogere leeftijdsgroep die wel mogen kopen. Het blijkt eerder een way out, dus weg van roken te zijn.

 Teken petitie : Stop het verbod op e-liquids met smaakjes

Uit onderzoek blijkt dat het overgrote deel van de mensen die stopt met roken en overstapt naar de e-sigaret andere smaken dan tabakssmaken gebruikt !! Er wordt door deze mensen ook aangegeven dat deze smaken essentieel zijn om deze stap te maken.

De staatssecretaris claimt dat aangetoond wordt dat elektrisch roken gevaarlijker is dan gedacht. Hij baseert zich daarbij slechts op het onderzoek van Trimbos.
Onderzoeken wereldwijd lopen in mening dermate uiteen dat het onmogelijk is een eenduidige conclusie te kunnen vormen hierover.

Daarnaast motiveert de heer Blokhuis dat smaakjes het gebruik van elektronische sigaretten door jongeren stimuleert. Wat dus in tegenstrijd is heel veel wetenschappelijk onderzoek.

Ex-rokers noemen de lekkere smaakjes juist als motivatie die hen heeft doen besluiten te stoppen met roken. Hierdoor houden zij het juist vol!


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


3 reacties

 1. Ik vind dat de smaakjes gewoon moeten blijven, jullie pakken alles al van ons af eerst alles word duurder toen de hele corona virus binnen blijven…en nu dit hoe ver gaan jullie alles af te pakken

 2. Klinkklare onzin; de beste man liegt de 2e kamer voor of…. hij is niet op de hoogte.

  ALS hij dan wat wil verbied de sigaretten dan want daarvan is BEWEZEN dat zij zeer schadelijk zijn.
  Van de E-sigaret is dat niet bewezen.
  Het argument dat smaakjes jongeren zouden aanzetten tot roken…

  Is hij vergeten dat er al een leeftijdsgrens is ?
  Heeft hij wel eens gevraagd aan ex rokers die nu smaakjes dampen of zij OOIT weer een sigaret willen roken ?

  Weg met deze man die ons het zoveelste onzinregeltje in de maag wil splitsen.

 3. De smaakjes voor alcoholische dranken ook maar verbieden dan? Jongeren drinken immers ook. En wat te denken van de smaakstoffen in vette hamburgers en gesuikerde (energie)drankjes?

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org