Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

robert-west

Video: Slechte wetenschapsbingo in onderzoek naar e-sigaretten – Robert West

| Geen reacties


Meer weten over de slechte wetenschapsbingo in onderzoek naar e-sigaretten? Bekijk dan de video van de lezing van Robert West. 

Professor Robert West lezing tijdens de E-Cigarette Summit

Waarom verbetering van de kwaliteit van onderzoek naar e-sigaretten nodig is

Onderzoek op het gebied van e-sigaretten heeft te kampen gehad met een aantal grote problemen wat betreft de gebruikte methoden en de interpretatie en rapportage van de bevindingen.

Robert West geeft een aantal voorbeelden van fouten die gemaakt worden in wetenschappelijk onderzoek. We hebben zelf talloze van dergelijke fouten en slecht onderzoek de laatste 5 jaar voorbij zien komen. Naast Robert West zijn er ook andere onderzoekers die regelmatig dit soort fouten opsporen in onderzoek van anderen. Vaak wijzen onderzoeker op zulke grote fouten, dat je kunt stellen dat een dergelijk onderzoek direct de prullenbak ik kan. Opmerkelijk daarbij is dat het telkens weer onderzoeken zijn die negatief uitvallen voor de E-sigaret. En daarmee de E-sigaret onterecht zwart maken.

Jammer genoeg hebben de media dan al weer talloze artikelen en nieuwsberichten geplaatst.  Zodat heel veel rokers onderwijl onterecht erg bang gemaakt zijn voor een zeer effectief rookstopmiddel.  En rectificaties worden nooit geplaatst door de media. Die vinden het blijkbaar wel goed om mensen bang te maken. En blijkbaar geven ze er weinig om dat er meer mensen ziek zullen worden of eerder sterven, omdat ze door blijven roken. Of ze waren al op een e-sigaret overgestapt, maar zijn door dergelijke berichten weer terug gegaan naar tabak roken.

Uitdraai bijde lezing : www.e-cigarette-summit.com/9.10-Robert-West.pdf

Professor Robert West

Hoogleraar gezondheidspsychologie en directeur van tabakstudies University College London (UCL)

Robert West is hoogleraar Gezondheidspsychologie en directeur van Tobacco Studies aan het Cancer Research UK Health Behavior Research Center, University College London, UK. Professor West is ook hoofdredacteur van het tijdschrift Addiction. Hij is co-auteur van de Engelse Nationale Richtlijnen voor het stoppen met roken die de blauwdruk leverden voor het Britse netwerk van stoprookdiensten die nu een vast onderdeel zijn van de Britse National Health Service. Zijn onderzoek omvat evaluaties van methoden om rokers te helpen stoppen en bevolkingsonderzoeken naar roken en stoppen met roken patronen.

Website van de E-cigarette summit Meer lezen over slecht wetenschappelijk onderzoek over de e-sigaret of e-sigaret gebruik :


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org