Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

WHO-COP7-vergadering

WHO (Wereld gezondheids organisatie) beslist zonder kennis van zaken – video

| Geen reacties

Zo werkt men bij de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie). Men beslist zonder enige kennis en zonder  wetenschappelijk inzicht en bewijs op onderbuikgevoel. Zeer onverantwoord.  Verder reageert de WHO organisatie erg paranoia, en meent men onder geïnteresseerde journalisten, publiek en media, ten onrechte mensen te zien die verbanden hebben met Big Tobacco. En er worden journalisten (soms hardhandig) verwijderd. Dit alles ondanks het feit dat de regeling wordt gefinancierd door de belastingbetaler en het feit dat de beleidseisen die uit de vergadering van deze week komen, wereldwijde gevolgen zullen hebben.
(Ook kan de WHO zich blijkbaar niet voorstellen dat er mensen zijn die blij zijn dat ze na tientallen jaren aan roken verslaafd eindelijk met hulp van een E-sigaret hebben kunnen stoppen. En dat dergelijke mensen belangstelling hebben als over hun levensreddende hulpmiddelen wordt beslist. Ze worden weggezet als astroturf)

Maar de WHO organisatie maakt zich blijkbaar totaal niet druk over de nog veel grotere invloed van BigPharma, die de vergadering richting geeft met misinformatie over levensreddende alternatieven.Tsja dat BigPharma belangen heeft …….

(O, ja, de reacties in de video en gebrek aan kennis zijn typerend bij deze vergadering, en niet toevallig voor deze video opname. Uitzonderlijk is meer dat  het mogelijk is geweest dit een keer te registreren)

Net als de Nederlandse politici die telkens vreselijk domme en ondeskundige uitspraken doen over elektrische sigaretten als : “Er zit teer in E-sigaretten”. D66 Hoe kun je het verzinnen.

Voor wie het niet weet: Nee er zit geen teer in E-sigaretten en dat produceren ze ook niet. Dat is juist de reden dat ze  nauwelijks schadelijk te noemen zijn (niet schadelijker dan koffie drinken), en een goed  alternatief zijn voor roken.

In 2014 zijn in Europa 6 miljoen mensen gestopt met roken met behulp van e-sigaretten. Gegevens die te halen zijn uit de data die de Europese unie zelf produceert en publiceert op hun Eu-website. En gezien het enorme tempo waarin dit zich uitbreidt, zullen die aantallen momenteel een stuk hoger liggen.

Interview met John Britton, arts en hoofd van Britse artsenvereniging

Bekijk voor uitgebreidere informatie het interview met John Britton. John Britton is onder andere directeur van een van ´s werelds grootste artsenverenigingen, het bekende Britse Royal College of Physicians.

Momenteel is ook veel commentaar te volgen op  twitter:
https://twitter.com/hashtag/COP7FCTC?src=hash

Bekijk ook :

Extra achtergrondinformatie over WHO FCTC

Proponents challenge WHO findings on vaping dangers

Artikelen van Clive Bates

Clive Bates is de voormalige directeur van ASH-UK (Action on Smoking and Health), de bekendste Britse anti rook organisatie. In deze door hem geschreven artikelen is meer informatie te lezen :
Could the FCTC do something useful on vaping?
WHO’s anti-vaping scientific castle of cards toppled

Bekijk hier een soort dag bij dag overzicht van deze WHO bijeenkomst.

WHO-herkent-vijanden

Students For Liberty overhandigt de WHO de Award voor “Minst toegankelijke organisatie in de Galaxy”

Video : Students For Liberty offers WHO ‘”Least Transparent Organization in the Galaxy” Award


– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Dit artikel is geschreven door een vrouw die nog elke dag (nu al 2 jaar) haar pillen tegen een tabak gerelateerde kanker slikt.  Want pas na 40 jaar tabak roken lukte het mij eindelijke om te stoppen met roken. En dat kon ik alleen met behulp van een elektrische sigaret. (heb talloze eerdere mislukte pogingen gehad, zoals veel rokers).  Mij oncoloog ondersteunt volledig het gebruik van de elektrische sigaret).

Niet alleen kanker was bedreigend. Wegens het feit dat de bestraling tegen de kanker ook mijn hart raakte, was de kans op een hartinfarct enorm groot wanneer ik gerookt had gedurende de bestralingsbehandeling.  Verder werken pillen en behandelmethoden die kanker bestrijden beter wanneer je geen tabak rookt. De elektrische sigaret hebben al deze problemen voor mij opgelost.

Het was voor mij onmogelijk geweest om op andere wijze te stoppen met roken. (Als ik dat had gekund had ik dat echt al wel jaren eerder gedaan). Mijn mening is dat organisaties als WHO en politici zeer onverantwoord omgaan met hun beslissingen over de elektrische sigaret. Maar ook verboden op andere schadebeperkende middelen, zoals bijvoorbeeld snus en tabex zijn niet goed te begrijpen en onverantwoord. Het is toch duidelijk dat het jarenlange “quit or die” opvatting niet werkt, en ook niet zal gaan werken.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org