Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

longen-verbeterd

1-jarige onderzoek gezondheidseffecten stoppen met roken door overstap naar e-sigaretten – E-sigaret niet slecht!

| 13 reacties


In dit onderzoek stapten ‘gezonde’ tabak rokers  over op elektrische sigaretten met  2,4% nicotine, 1,8% nicotine, of geen nicotine.

De onderzoekers concludeerden dat rokers die over schakelden naar elektronische sigaretten (en die totaal geen tabak meer rookten) snel toenemende verbeteringen in ademhalingsorganen vertoonden. Deze verbeteringen in gezondheid werden gemeten  met uitgeademde lucht metingen en symptomen scores. De gevonden metingen ondersteunen dat de overstappers betere respiratoire gezondheidsresultaten hebben en ondersteunen dat  stoppen van tabak  roken de schade in de longen kan verminderen.

Het onderzoek is te vinden in de :
* US National Library of Medicine National Institutes of Health
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27322745

* European Journal of Clinical Investigation
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.12651/abstract
longen-verbeterd


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


13 reacties

 1. Ik rook al maanden niet meer…overgestapt op de e smoker…..meer lucht…geen rokershoest meer… stem wordt weer helder….alleen maar voordelen….ben er super blij mee !!

 2. Ook ik ben ruim 3 jaar geleden begonnen met de E smoker, en ik voel mij een stuk beter meer lucht, ik proef veel meer, alleen wel wat in gewicht aangekomen .
  Helemaal top dus .

 3. Damp sinds 4 jaar de elektronische sigaret. De verbeteringen zijn ongelooflijk. Binnen 3 weken was de rokers hoest verdwenen en is mijn conditie met sprongen vooruit gegaan. Wat mij aangaat. Ik denk dat overstappen naar de elektronische sigaret mijn leven heeft gered.

 4. Na een paar dagen begon ik al beter te ruiken. Oh, nu ruik ik vers gemaaid gras, lekker.

  Wel heb ik nog nooid een rokershoest gehad, schijnbaar nog net gered voor de ondergang. Net optijd de uitvinding van de e-sigaret mogen meemaken zodat ik niet mijn hele levenlang verslaafd aan tabak ben geweest.
  1 ding ben ik de damp uitvinding zeer dankbaar, stoppen met roken zonder ontweningsverschijnselen is er nu echt realiteit!
  Dus al die hardnekkige nicotine pleister en kauwgom fabriekanten met de agresieve overheden aan hun zijde kunnen voor mij part gestolen worden.
  Nu de damplobby door dik en dun steunen en op naar een realistische rechtvaardigheid.

 5. helaas 4 maanden esmoker…hoest me te pletter en zit aan de pufjes.

  • Dat hoesten had ik in eerste instantie ook. Ging steeds meer hoesten, terwijl mijn conditie verder juist wel vooruit ging. Kon wel beter fietsen onder direct te hijgen en dergelijke.
   Bleek ik gevoelig voor de PG in de dampvloeistof. Ik koop nu dampvloeistoffen die volledig op VG basis zijn, en gebruik katoenen wick. Deze veranderingen veroorzaakte dat zonder moeite e-sigaretten kan gebruiken. Gevoeligheid voor PG in de vloeistof hebben wel meer mensen.

  • Ben zelf een inmiddels ervaren damper, heb daarom enkele tips om het dampen ook voor jou een succes te maken.

   1)Hoeveel Mg nicotine bevat de liquid? Een vrij hoge dosis nicotine is n.l. dikwijls de oorzaak van keelproblemen. Ben zelf gestart met 12 mg en heb daarna de hoeveelheid nicotine vrij snel verlaagd. Damp nu alweer dik twee jaar met 1,5 tot 3 Mg en een 30/70 liquid.

   2)Ook kan de propyleenglycol in de liquid soms (maar dat komt echt vrij weinig voor) hoestproblemenn veroorzaken. Het overstappen naar een liquid met een groter aandeel VG werkt dan dikwijls wonderbaarlijk goed. Heb n.l. zelf hele goede ervaringen met 30/70 liquid, dus met 30% PG (Propyleenglycol) en 70% (Vegetable Glycerin) Pure VG dampen gaat natuurlijk ook, maar sommige verdamperkoppen c.q. coils hebben, omdat VG dikker en dus minder vloeibaar is, daar problemen mee. Ook moet je met pure VG in de tank rekening houden met de dikkere damp.

   3)Beginnende dampers hebben soms de neiging om heel voorzichtig een trekje van hun e sigaret te nemen. Daardoor stroomt er tijdens het dampen erg weinig lucht langs de erg hete coil, waardoor deze lucht dan natuurlijk zelf ook heet wordt en in de mond c.q. keel probleempjes kan veroorzaken. Dus normaal een trekje nemen kan dus ook helpen,

   Hoesten en een geïrriteerde keel kan in het begin voorkomen, maar zal over het algemeen na een korte tijd vanzelf afnemen en verdwijnen. Vergeet niet dat de tabaksindustrie stoffen aan de tabak toevoegen om de prikkelende werking en het hoesten door de tabaksrook te onderdrukken, stoffen die in liquids en damp (ook) niet voorkomen.

   Ik ben in ieder geval nog steeds blij dat ik niet meer rook en geniet dagelijks met veel genoegen van mijn e sigaret. Damp ze!

  • Hoi ik ging ook erg hoesten maar velen kunnen niet tegen de pg nu damp ik enkel op VG basis dat gaat goed!
   Gr,Suzan

 6. Ik 73 jaar, na hartoperatie, COPD geconstateerd, advies stoppen met roken, rook vanaf mijn 9 jaar zware shag, sinds 11mnd e-sigaret, heb dezefde kick, maar geen stink tabak meer, kan het iedereen aanraden. taal er niet meer naar, Voorheen alles geprobeerd, pleisters, kauwgom, zuigtabletten, snuss, maar dit is het enige wat helpt.

  • Hoi Bert, wat goed van je dat je na al die tijd toch hebt weten te stoppen! Ik wil ook overstappen op de E-sigaret. Nu ben ik benieuwd; zijn je klachten vermindert? Ervaar je bijv. meer lucht?

 7. ik heb zeker meer lucht en de ochtendhoest is ook weg. mijn longarts is meer dan tevreden. Ik koop geen kant en klare vloeistof maar meng het zelf.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org