Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

nicotine-inhaler

E-sigaretten delen hetzelfde veiligheidsprofiel als Nicorette producten

| 1 reactie

In een nieuwe studie, gepubliceerd in het Journal of Regulatory Toxicologie en Farmacologie, bleek dat e-sigaretten een vergelijkbaar kort termijn veiligheidsprofiel hebben als Nicorette® producten. Beide zijn vergelijkbaar in het verminderen van ontwenningsverschijnselen bij stoppen met tabak roken.
nicorette-inhaler-vergelijk
De studie gebruikt een elektrische sigaret met twee procent nicotine concentratie. Twee procent nicotine is het maximale door de EU-richtlijn inzake tabaksproducten toegestane nicotine gehalte. Men vond dat dit voldoende nicotine leverde om de zin in tabak roken te onderdrukken.

“In tegenstelling tot andere nicotine vervangende therapieën, kan de elektrische sigaret een levensvatbaar alternatief voor sigaretten zijn. Vooral voor degenen die het moeilijk vinden om te stoppen met de gedrags- en zintuiglijke aspecten van roken”, volgens onderzoeker Tanvir Walele. De e-sigaret werd goed verdragen door rokers, had een vergelijkbare veiligheidsprofiel als Nicorette® en kan voor een gebruiker als hulpmiddel voor het verminderen of stoppen met roken fungeren.

Veel rokers hebben moeite met stoppen met de huidige nicotine vervangende middelen, omdat deze de nicotine niet in het lichaam afleveren op dezelfde wijze als conventionele sigaretten. En deze middelen geven evenmin dezelfde zintuiglijke prikkels en hebben niet dezelfde gebruiken en handelingen als bij tabak roken. Een toenemend aantal rokers kiezen daarom elektrische sigaretten als hulpmiddel bij het stoppen met roken om hun ontwenningsverschijnselen te verlichten.

Dit onderzoek toont aan dat e-sigaretten voor tabak rokers een uitstekend hulpmiddel is om tabaksgebruik te verminderen of te stoppen. Deze producten voldoen aan de normen voor veiligheid, kwaliteit en werkzaamheid die bij geneesmiddelen worden gebruikt, volgens Tanvir Walele.

Het onderzoek is te lezen bij sciencedirect:
www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0273230015301380
A randomised, crossover study on an electronic vapour product, a nicotine inhalator and a conventional cigarette. Part A: Pharmacokinetics

www.sciencedirect.com/science/S0273230015301392
A randomised, crossover study on an electronic vapour product, a nicotine inhalator and a conventional cigarette. Part B: Safety and subjective effects

Onderzoek van  het Roswell Park Cancer Institute bevestigt dat beide even ongevaarlijk zijn

Dit onderzoek toont aan dat er bij medische inhalers en elektrische sigaretten ongeveer even veel sporen van minder gezonde stoffen te vinden zijn. De concentratie hiervan is zo laag dat deze geen problemen geven.

http://tobaccocontrol.bmj.com/content/early/2013/03/05/tobaccocontrol-2012-050859.abstract

Praktische informatie

Nicorette Inhaler
De hoeveelheid nicotine die je uit Nicorette Inhaler haalt is afhankelijk van de temperatuur. Bij  lagere  temperaturen  dien je de  Nicorette  Inhaler  langer  te  gebruiken  om  hetzelfde  effect  te bewerkstelligen.

Elektrische sigaret
De hoeveelheid nicotine zal bij een elektrische sigaret meer afhankelijk zijn van de grootte van de teug die geïnhaleerd wordt. Omdat verdamping in dit apparaat met een verwarmingsspiraal gebeurt, zal dit niet afhankelijk zijn van de omgevingstemperatuur.

De ingrediënten van de Nicorette Inhaler en Elektrische sigaret verschillen. Qua ingrediënten lijken de Nicorette mondspray en de elektrische sigaret meer op elkaar.

Ingrediënten mondspray en elektrische sigaret vergelijken

Voorbeeld : vergelijk ingrediënten Naast de Nicorette® mondspray. De e-sigaret heeft veel minder ingrediënten, en elke soort ingrediënt is terug te vinden in Nicorette® mondspray. Daar staat tegenover dat de Elektrische sigaret naast munt smaakstof een keuze heeft uit talloze smaken.

nicorette-mondspray-versus-e-sigaret


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Eén reactie

  1. Pingback : Ingrediënten dampvloeistof van de elektrische sigaret (e-smoker), stop roken

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org