Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Onderzoek: Effecten van langdurig E-sigaret gebruik op gezondheid

| 6 reacties


Van E-sigaret gebruikers die 3 jaar of langer e-sigaretten gebruiken, meldde 96% een verbeterde gezondheid vanaf het moment van overstappen van roken naar e-sigaret. 62% meldde dat gezondheidsproblemen die door roken ontstaan waren, verdwenen na overstap op e-sigaretten.  Gebruikers die nooit gerookt hadden, kregen bleven gezond en ontwikkelden geen klachten.

Het onderzoek is te lezen op :
https://www.docdroid.net/zFXwl5b/ecigs-health-effects-r-cranfield-nov-24-2015.pdf


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


6 reacties

 1. ben inmiddels 81 jaar en rook daarvan 67 jaar. Laatste jaren shag ivm kosten van het roken.
  ik gebruik nu 11 weken justfog en ben hieraan wel aardig gewend. Soms verlang ik naar een sigaret maar vind het inmiddels vies smaken dus dat doe
  ik niet meer, maar ja soms he. Ik kan het niet geloven dat ik ervoor bedank als hij wordt aangeboden. Omgeving blij ivm meeroken dus wat wil je nog meer.
  Overstappen is verstandig. kost veel minder, moeheid weg en een blije echtgenoot.

  • Superknap dat u gestopt bent….ik ben inmiddels ook gestopt met sigaretten en rook sinds vijf maanden de E cigarette…..fijn dat. Ze bestaan!!deze week worden mijn tanden gebleekt als kado aan mezelf voor mijn stoppen!!

  • Beste Wim,
   Een kennis van mij heeft ook copd, maar zegt toch last te krijgen van hoesten met justfog en rookt daarom toch nog. De smaak van de liquid vond ze ook niet erg lekker. Ik ben erg benieuwd welke smaak u gebruikt met justfog, ik heb de hoop namelijk nog niet opgegeven en vind uw bericht erg positief! Ik zou graag meer horen :)

   • Ga naar een winkel waar je smaakjes uit kunt proberen. Smaakjes zijn zeer persoonlijk. Verder bij last van hoesten wil overstappen naar een dampvloeistof zonder PG, dus basisvloestof die bestaat uit 100% VG nog wel eens helpen.
    Soms is een andere damper van belang. Ikh ad zelf ook erg veel last van hoesten, en het model damper was daarop ook van invloed. Dus naar expert winkel dampers en smaakjes en VG vloeistoffen uitproberen.
    Bij mij wilden de overstap naar een katoenen wick ook wat verzachtend werken.
    Zorg voor op tijd bijvullen van vloeistof en op tijd wisselen van coil.

 2. Mooi om te horen allemaal. Ik heb 40 jaar gerookt, en ben met behulp van de E-sigaret nu 3,5 jaar van het roken af. Heb veel betere conditie, langer fietsen, niet meer hoesten, ook geen rokershoest meer. En alle voordelen zoals een fris huis.

 3. Ik ben 76 jaar oud en heb copd ontwikkeld van langdurig verslavend te roken. Nu ik al 2 jaar de e-sigaret gebruik voel ik mij als herboren. Bovendien heb ik geen behoefte meer aan een gewone sigaret. De valse berichten die telkens verschijnen in de media en die niet wetenschappelijk zijn onderbouwd MOET STOPPEN ! Ik hoor nog al te vaak niet rokers zeggen ” het dampen is even slecht als roken ” wat een onzin toch, ja dat hebben ze ‘ergens’ gehoord of gelezen in valse nep- media.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org