Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

parijs-250

Studie toont aan E-Sigaret smaken niet aantrekkelijk bij niet-rokende tieners

| Geen reacties

Elektrische sigaret dampvloeistoffen kunnen naast tabak- en shagsmaken, ook smaken van fruit, snoep, koek en ook andere levensmiddelen hebben.

Er is bij sommige mensen angst dat niet-rokers tieners aangetrokken zullen worden door de verschillende smaakjes die in e-sigaretten gebruikt worden zoals snoep en fruitsmaken. “Deze studie toont aan dat de smaakaanduidingen, zelfs die naar verwachting een beroep zouden doen op de jeugd, dat NIET doen ” volgens Saul Shiffman, PhD, van PinneyAssociates en professor in de psychologie aan de Universiteit van Pittsburgh.”

Niet-rokende tieners tonen een zeer lage interesse in het gebruik van e-sigaretten, zelfs wanneer deze aangeboden worden met een verscheidenheid aan smaken als: framboos, kauwgom , gombeertjes, en vanillebonen, volgens een studie online gepubliceerd in het tijdschrift Nicotine & Tobacco Research.

Onderzoekers ondervroegen 216 niet-rokende tieners leeftijd 13-17 jaar en 432 volwassen tabak rokers  over hun belangstelling naar verschillende mogelijke e-sigaret smaken.

Smaken gewoon niet belangrijk bij jongeren

De ondervraagden gaven hun waardering op een schaal van 0-10, bij vragen over hun interesse in e-sigaretten, die aangeboden werden met verschillende smaken.  Tieners toonden minimale interesse en de belangstelling van jongeren varieerde niet bij verschillende  smaken. Smaken waren gewoon belangrijk voor deze niet-rokers tieners.

Bij volwassenen hoofdzakelijk belangstelling bij e-sigaret gebruikers

Onder de volwassen tabakssigaretten rokers was de belangstelling voor e-sigaret smaken was het grootst bij recente gebruikers van e-sigaretten, gevolgd door het voormalige gebruikers en nooit gebruikers. Recente gebruikers e-sigaret geven aan belangstelling te hebben voor smaken als vanille, dubbele espresso en framboos. Deze smaken doen geen van alle een beroep op niet-rokende tieners.

Voor volwassen rokers van tabak sigaretten, zou volledig over te schakelen naar e-sigaretten moeten leiden tot aanzienlijke voordelen voor de gezondheid.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org