Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Robert West

Trends in de e-sigaret gebruik in Engeland (Video lezing Robert West)

| Geen reacties

Op de National Cancer Research Institute (NCRI) Kanker conferentie in 2015, bespreekt Robert West, de gegevens van de maandelijkse nationale enquêtes bij volwassenen in Engeland over het gebruik van elektronische sigaretten (e-sigaretten) en de relatie met roken opname en het stoppen met roken.

De visie van Robert West kort samengevat: “E-sigaretten zijn minstens zo effectief als andere Nicotine vervangende hulpmiddelen. En effectiever als mensen ze vrij in winkels kunnen kopen. Ook zijn er aanwijzingen dat de nieuwe generatie apparaten beter helpen dan de oude.  Het meest opvallend aan elektronische sigaretten is dat ze zo populair zijn, meer dan andere methoden stoppen. Zodat een veel groter aantal mensen bezig is met het stoppen met roken. Mensen kopen ze gewoon, zonder enige hulp van andere medische ondersteuning, en gebruiken ze om te stoppen met roken.”

Robert J. West, PhD, is hoogleraar gezondheidspsychologie en opleidingsdirecteur van studies over tabak bij  het Cancer Research UK Health Behaviour Research Centre, University College London, UK.

Professor West´s onderzoek omvat klinische studies van nieuwe stoppen met roken behandelingen, studies van de effecten en ontwenningsverschijnselen bij stoppen met roken en bevolking studies van het roken. Hij heeft meer dan 500 wetenschappelijke werken gepubliceerd. Hij is co-auteur van de Engelse en de Schotse nationale  stoppen met roken richtlijnen, die de blauwdruk zijn voor het Britse netwerk van  stoppen met roken diensten die nu een vast onderdeel zijn van de National Health Service. Hij is tevens  auteur van het boek ‘Theory of Addiction’.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org