Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Zijn e-sigaretten een goede zaak? (onderzoek)

| Geen reacties

Frank Domino, MD, die professor of family medicine & community health in de Verenigde Staten is beschrijft een onderzoek waarbij het gebruik van Elektronische sigaretten wordt vergeleken met traditioneel tabakssigaretten roken vergeleken.

Evaluatie elektronische sigaretten

Het gebruik, de inhoud, de veiligheid, effecten op de rokers en de mogelijke schade en voordeel wordt geëvalueerd. November 2014

Methoden

Met behulp van systematische zoekmethoden, vonden en beoordeelden de auteurs 99 full-text research papers; Daarvan bevatten 81 oorspronkelijke gegevens en konden aan bewijzen helpen waarmee de effectiviteit en het risico van e-sigaretten bepaald konden worden.

Uitkomsten:

De meeste studies bevatten enquêtes, en de populaties waren afkomstig uit de Verenigde Staten en Europa.

Het E-sigaret gebruik was zeer laag was in 2008, maar steeg gestaag in de VS daarna van 0,6% in 2009 tot 2,7% in 2010 en 6,2% in 2011. Demografisch het meest geassocieerd met jonge gebruikers, die hoger onderwijs genoten hadden en hogere inkomens hadden dan de traditionele gebruikers van tabaksigaretten.

Extreem laag gebruik bij tieners

Het e-sigaret gebruik was extreem laag bij kinderen en tieners die nog nooit had sigaretten geprobeerd hadden (<1%), en het risico op progressie tot regelmatig gebruik was <15%, terwijl het traditionele gebruik van sigaretten door kinderen leidde tot twee keer zo veel progressie naar regelmatig gebruik.

Voorkeuren en ervaring

Bij op internet gebaseerde onderzoeken, werd gevonden dat de meest populaire e-vloeistoffen een nicotinegehalte van 18 mg/ml hadden. De meest populaire smaken waren tabak, mint en fruit. De gebruikers meldden dat e-sigaretten hen hielp hen stoppen met gebruik van conventionele sigaretten (variërend van 42-99%) of om het gebruik ervan (60-86%) te verminderen. Gebruikers ervaren e-sigaretten als minder verslavend dan sigaretten. De tijd na het ontwaken en het nicotine gebruik is langer voor die e-sigaret gebruikers dan voor rokers. Het naar een sigaret hunkeren is minder bij e-sigaret gebruikers.

Elektrische sigaretten bevatten minder toxische stoffen

Wat betreft bijwerkingen, elektrische sigaretten bevatten minder onzuiverheden en toxische stoffen in vergelijking met de traditionele sigaretten. Deze stoffen worden meestal als kankerverwekkende stoffen gezien.

Bij meeroken bleek bij de Elektrische sigaretten de mate cytotoxiteit bepaald door het gebruikte smaakaroma (vaak meer bij gebrande koffiebonen) te zijn. Maar dit was 800 keer minder cytotoxisch dan tabaksrook. In tegenstelling tot sigaretten, waarbij meeroken ook wordt beïnvloed door de verbranding en rook die het sigarettentopje produceert. De elektrische sigaret geeft alleen deze stoffen bij uitademing van de gebruiker.

E-sigaret vloeistof niet gecorreleerd met risico op kanker, hart en vaatziekten

De uitgeademde aerosol bij e-sigaretten bevat veel minder chemicaliën dan die in tabaksrook zitten. Maar bevat een kleine hoeveelheid nicotine en andere deeltjes. Dit kunnen smaakstoffen, aroma, glycerol en polyethyleenglycol zijn, de vloeistof de nicotine in opgelost is; Deze stoffen kunnen bij astma of allergische rhinitis irriterend zijn. Onderzoek heeft geen van deze stoffen gecorreleerd met kanker of hart en vaatziekten risico.

conclusie

Het gebruik van de E-sigaret stijgt in de VS en Europa. Gebruik bij kinderen en tieners is beperkt, en het lijkt er op dat de Elektrische sigaret minder waarschijnlijk leidt tot continu gebruik, in vergelijking met traditionele sigaretten. Bij deze dataset, lijken Elektrische sigaretten minder verslavend te zijn dan de traditionele sigaretten en bevatten minder bekende kankerverwekkende stoffen.

Gebruikers hebben het gevoel dat Elektrische sigaretten hen hielp met stoppen of te minderen met traditionele sigaretten. Er zijn meer gegevens nodig om hun lange termijn risico’s te bepalen met betrekking tot andere gezondheidsproblemen, zoals hart- en longaandoeningen.

Lees meer hierover bij hcplive

 


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org