Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Algemeen-Dagblad-onzin

Bizar, Algemeen Dagblad schrijft totale onzin over E-sigaret klachten

| Geen reacties

Op 30 september weet het AD opnieuw onzin te schrijven over groot aantal gelinkte klachten in de UK.

Dat bleek gebaseerd op wat mensen schrijven op internet?? 

Hoe wetenschappelijk is dat? Van geen enkele waarde. Vooral wanneer je weet dat heel veel mensen (heftige) ontwenningsverschijnselen vaak eerst toeschrijven aan e-sigaret.  (en ook dat is vermoedelijk voor een groot te danken aan de negatieve hype die al jaren aan de gang is). Deze klachten zijn tot nu toe precies hetzelfde gebleken als de klachten die je krijgt wanneer je zonder hulpmiddel stopt met roken.

Gelukkig komt een deel daarvan met vragen terecht op het dampforum. Het overgrote deel komt na een tijdje er achter dat het toch veroorzaakt was door het stoppen met roken.  En tot nu toe bleken andere klachten na arts en ziekenhuis bezoek gerelateerd aan een ziekte van de e-sigaret gebruiker.

En ook linkt het AD de doden in de VS weer zo onterecht aan de e-sigaret??

Hoe je dat kunt doen nadat al een maand bekend is dat dit illegale en vervuilde drugs betreft snap ik niet. En riekt voor mij naar kwade opzet.  Dergelijk onverantwoordelijk gedrag vind ik pijnlijk omdat dit uiteindelijk levens gaat kosten doordat een groep mensen zal blijven roken. opmerkelijk is dat er er over de in het AD beschreven niets over terug te vinden bij de MHRA. (Kan men bij het AD ook zien lijkt me) Er is alleen iets over beweerd in The Sunday Times.

Naast dit artikel heeft ook het AD afgelopen weken meer rare artikelen over E-sigaretten geschreven, hier beschreven door Acvoda.


 Opmerking: Klachten kunnen veroorzaakt worden door gevoeligheid voor PG zijn al jaren bekend, ook voordat de e-sigaret bestond. Een allergie voor PG is niet gevaarlijk, en de verschijnselen verdwijnen heel snel wanneer je niet meer in aanraking komt met PG. E-sigaret gebruikers weten meestal dat zij dit hebben en kunnen gewoon dampvloeistoffen volledig op basis van VG kopen.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org