Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

public-health-England

Cold turkey stoppen met roken minst kansrijk volgens UK gezondheidszorg

| Geen reacties

Public Health England (PHE) is een Britse overheidsorganisatie, die al jarenlang enorm veel onderzoek naar stoppen met roken. Volgens Public Health England is Cold turkey stoppen met roken de minst kansrijke methode.

Dit artikel van Public Health England beschrijft het volgende :

Meer dan 58% van de rokers probeert nog steeds te stoppen zonder een hulpmiddel te gebruiken en ‘gaat cold turkey’  hoewel dit de minst effectieve manier is. Een rapport van Public health England (PHE) benadrukt dat er een publieke misverstand is over de schadelijkheid van nicotine-bevattende producten, zoals nicotine-substitutietherapie (NRT bijvoorbeeld nicotine pleisters) en e-sigaretten. Dat wordt veroorzaakt door onbegrip en verkeerde perceptie van de risico’s van nicotine.

De risico’s van nicotinegebruik zijn waarschijnlijk zeer laag of verwaarloosbaar. NRT is veilig en goedgekeurd voor gebruik tijdens de zwangerschap en voor mensen met hart- en vaatziekten. En er bestaat nu een brede internationale consensus dat e-sigaretten veel minder schadelijk zijn dan roken. Bij tabak roken is het de cocktail van dodelijke chemicaliën,  inclusief teer en koolmonoxide, die bijna alle schade aan roken veroorzaakt.

  • Het gebruik van rookstop hulpmiddelen kan je kans om succesvol te stoppen aanzienlijk vergroten. Onderzoek toont aan dat:
  • Als u NRT als hulpmiddel gebruikt, zoals nicotine pleisters en nicotine kauwgum, of e-sigaretten, is het anderhalf keer zo waarschijnlijk dat je slaagt
  • Je kans om te stoppen worden verdubbeld wanneer je een door een huisarts voorgeschreven geneesmiddel gebruikt om te stoppen met roken.
  • Deskundige ondersteuning tijdens het stopppen met roken geeft je de beste kans om succesvol te stoppen.
  • Het combineren van stoppen met hulpmiddelen met deskundige ondersteuning maakt het vier keer zoveel waarschijnlijk dat je stopt met roken

PHE tweet cold-turkey

Professor John Newton, directeur van Health Improvement bij PHE zei:

  • Misverstand over de risico’s van nicotine kan rokers ervan weerhouden om  hulpmiddelen zoals e-sigaretten of nicotinevervangende therapieën zoals nicotinepleisters en nicotinekauwgum te gebruiken.
  • Nicotine is verslavend, maar het zijn de vele duizenden chemische stoffen in tabaksrook die verantwoordelijk zijn voor bijna alle schade veroorzaakt door roken. Het gebruik van nicotine helpt bij het beheersen van de hunkering naar tabak roken en kan een van de oplossingen zijn om je te helpen voorgoed te stoppen. ‘Cold turkey’ stoppen is niet aan te raden, omdat dit de minst succesvolle manier is.
  • Om het meeste voordeel te behalen, moet je ervoor zorgen dat je zoveel nicotinevervangende middelen gebruikt als je nodig hebt, en zo lang als je nodig hebt, omdat dit je zal helpen te stoppen met roken en rookvrij te blijven. Het combineren van stoppen met hulpmiddelen met ondersteuning van een stop roken begeleiding geeft het beste slagingspercentages. Met het brede scala aan hulpmiddelen dat nu beschikbaar is, is er nooit een betere tijd geweest om te stoppen.

De PHE verwijst voor praktische informatie naar de National Health Service (NHS) het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer over verschillende stoppen met roken methoden hier in Nederland : www.stoprokenvandaag.nl/tag/stoppen-met-roken-methode

 


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org