Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Linda Bauld, is voorzitter bij Gedragsonderzoek kankerpreventie  van het Britse kankeronderzoek instituut (Cancer Research UK) en zij is de adjunct-directeur van het Britse Centre for Tabak en Alcohol Policy.

E-sigaret gebruik gedurende de zwangerschap – Professor Linda Bauld

| Geen reacties

Professor Linda Bauld is een Britse onderzoeker van het UK kankeronderzoek centrum. Onderstaande video is een Lezing  gegeven op de GFN conferentie in Warschau (Polen) in 2017. Video over de lezing :  “E-sigaret gebruik gedurende de zwangerschap”, (E cigarette use in pregnancy).

Linda-Bauld-lezing

 Wie is Linda Bauld?

Linda-Bauld-BProfessor Linda Bauld, is voorzitter bij Gedragsonderzoek kankerpreventie van het Britse kankeronderzoek instituut (Cancer Research UK) en zij is de adjunct-directeur van het Britse Centre for Tabak en Alcohol Policy.  Linda Bauld is een co-auteur van het onderzoeksrapport dat de grote artsen organisatie Royal College of Physicians (RCP) heeft uitgegeven.  Dit rapport heeft als titel “Nicotine zonder Rook” en heeft als doel roken gerelateerde kanker te voorkomen. Daarin wordt benadrukt dat nicotine niet het gevaar is maar juist het roken van tabak.  En dat de gezondheidszorg zich moet richten op het voorkomen van tabak roken, en niet gespitst moet zijn op een strijd tegen nicotine. Daarnaast werkt zij voor de “The Smoking in Pregnancy Challenge Group“.

Wat zegt smokefree action over Zwangerschap en roken, rookstopmiddelen en E-sigaretten

Smokefree Action werd in 2012 opgericht om aanbevelingen te doen over hoe het stoppen roken tijdens de zwangerschap in de tabaksstrategie van de overheid kan worden gerealiseerd. Verschillende artsen, gezondheidsorganisaties, artsenorganisatie en wetenschappelijk onderzoekers op het gebied van tabaksverslaving nemen hieraan deel.

Smokefree Action heeft een folder uitgegeven met informatie voor zwangere vrouwen :
http://smokefreeaction.org.uk/wp-content/uploads/2017/06/SIPe-cig-infographic.pdf

Andere folders zijn hier te vinden :
http://smokefreeaction.org.uk/smokefree-nhs/smoking-in-pregnancy-challenge-group/smoking-in-pregnancy-challenge-group-resources/e-cigarettes-in-pregnancy/


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org