Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Britse-brandweer-1

E-sigaret vermindert risico overlijden door brand volgens Londense brandweer

| Geen reacties

<span id=”result_box” class=”” lang=”nl” tabindex=”-1″>Overschakelen van tabak roken naar elektrische sigaretten kan  het risico om te sterven in een brand sterk verminderen volgens cijfers van de Brandweer van Londen . Terwijl sigaretten de grootste oorzaak van dodelijke branden blijven, zijn er geen geregistreerde doden of letsel als gevolg van het dampen van een e-sigaret geweest.

De brandweer adviseert rokers om helemaal te stoppen, maar geven toe dat elektrisch sigaret gebruik minder brandgevaarlijk is dan sigaretten peuken, aanstekers, of achteloos weggegooide as en lucifers.

In de afgelopen drie jaar heeft de Brandweer  slechts 14 e-sigaret branden in Londen opgetekend ten opzichte van iets meer dan 3500 aan roken gerelateerde branden. Dat is 255 keer meer brand veroorzaakt door het roken van tabak en onveilig legen van asbakken of weggooien peuken. Roken is de derde grootste oorzaak van branden in woningen de afgelopen vijf jaar. En de grootste oorzaak van overlijden, volgens de gegevens van de brandweer.

E-sigaretten zijn een veiligere optie dan gewone sigaretten, maar net als een telefoon of laptop, als je de verkeerde voeding gebruikt om op te laden, kan dit ook leiden tot brand.

De gevolgen voor de gezondheid van roken is goed gedocumenteerd, maar veel mensen beseffen niet dat roken ook de grootste oorzaak van dodelijke branden is .

Voor mensen die E-sigaretten  gebruiken heeft de brandweer de volgende adviezen om een brand in huis te voorkomen:

  • Gebruik alleen de batterij en oplader die bij de e-sigaret hoort en koop esigaretten van een gerenommeerde leverancier
  • Houd e-sigaretten uit de buurt van warmtebronnen en onbedekt tijdens het opladen.
  • Gebruik nooit een beschadigde e-sigaret en nooit laad ze op wanneer je niet in huis bent of ‘s nachts terwijl je slaapt
  • Gebruik nooit e-sigaretten in de buurt van medische zuurstof vanwege het gevaar van ontbranden.
  • Beschadigde of oude batterijen moeten worden vervangen, omdat dit kan leiden tot een brand, veroorzaakt door een kortsluiting, oververhitting of mechanische schade.
  • Laat batterijen niet in je auto, ook niet los in je jaszak met kleingeld of sleutels; gebruik altijd een goedgekeurd doosje er om heen.
Beschermhoesjes voor batterijen ter voorkoming van kortsluiting

Beschermhoesjes voor batterijen ter voorkoming van kortsluiting

Bericht op de website van de London fire brigade

Britse-brandweer-4

Lees meer over batterijveiligheid :


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org