Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

2-jarig-onderzoek-e-sigaret

Onderzoek: Toenemend gebruik e-sigaretten helpt rokers stoppen

| 2 reacties

De Ierse Health Information and Quality Authority heeft gezegd dat toenemend gebruik van e-sigaretten door rokers die proberen te stoppen met roken “het aantal mensen die met succes stoppen ten opzichte van de bestaande situatie in Ierland zou verhogen”.

Studie naar de kosteneffectiviteit van hulpmiddelen voor stoppen met roken

Dit is voor de eerste keer in Ierland dat e-sigaretten zijn opgenomen in een studie naar de kosteneffectiviteit van hulpmiddelen voor stoppen met roken.

Uit de analyse blijkt dat een toename van e-sigaretten als hulpmiddel bij het stoppen met roken, het aantal mensen die met succes stoppen vergroot,  ten opzichte van de bestaande situatie in Ierland. Ook zou dit kosten-effectief zijn.

29% van de rokers gebruikt in Ierland de e-sigaret om te stoppen met roken. In Engeland is dat 45% terwijl dit nog niet wordt gefinancierd door de staat. Als het  percentage in Ierland zou toenemen naar 45% dan zou  het bedrag dat besteed wordt aan interventies met circa € 2.600.000 per jaar dalen.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


2 reacties

  1. Ik rook nu inmiddels al meer dan 10 jaar en vind het de hoogste tijd om te stoppen. Maar dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Ik kreeg van vrienden al de tip om eens te gaan Googelen naar de E-sigaret. Ik vraag me alleen af of het ook nog verschilt welk type E-sigaret je gebruikt?

    • Dat maakt uit. Alleen is dat heel persoonlijk. Het lukt de meeste mensen niet echt om te stoppen met roken met een kleine op sigaret lijkende. Maar wel met een wat groter apparaat. Aan te raden is om naar een expert winkel te gaan, waar je ook mag uitproberen. En om er gelijk minsten 2 te kopen. Wanneer de ene aan de batterij hangt om te laden, dan kun je de andere gebruiken. Een goede winkel moet je goed kunnen voorlichten. Vaak is het bij overstappen van tabak na e-sigaret wel belangrijk voldoende hoog nicotine niveau te kiezen. Om de trek naar tabak roken zo klein mogelijk te maken. Probeer ook eens verschillen smaken uit. Ik dacht dat tabak fijn zou zijn, maar bij uitproberen bleek ik helemaal aardbei smaak enthousiast.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org