Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

smokerscountdown roken minderen

Stoppen met roken door minderen en afbouwen

| 2 reacties


Afbouwen is voor veel rokers minder beangstigend dan acuut helemaal stoppen met roken.  Bij een stoppen met roken poging krijgen sommige mensen last van paniek aanvallen door het idee dat ze geen sigaret meer mogen opsteken. Alleen deze psychische onrust kan de zin aan een sigaret enorm verhogen.

Het idee is dat door het aantal sigaretten langzaam per dag te minderen, de trek aan een sigaret vermindert. Het is tegelijkertijd een leerproces om (eerst tijdelijk) nee te zeggen tegen een sigaret. Uiteindelijk is het doel dat doordat de zin in een sigaret wat verminderd is, de stap om helemaal te stoppen makkelijker wordt. Gebruik deze stoppen met roken methode wanneer je denkt dat dit bij je past.

Maak zelf een schema of gebruik bestaand schema

Je kunt zelf een schema verzinnen dat bij je past. Je kunt ook een apparaatje kopen waarmee je een volgens de wetenschap opgezet schema kunt volgen. Een heel simpel eigen schema is bijvoorbeeld : om de 3 dagen een sigaret minder roken. Zorg dat je berekent hoe je over de dag de te roken sigaretten gelijk verdeelt.
smokerscountdown
Een hulpmiddel als Smokers Countdown heeft wetenschappelijk opgezette schema´s om te minderen met roken. En kan het minderen makkelijker maken, omdat het apparaat aan geeft wanneer je mag roken.

Hulpmiddel : stoppen met roken met Smokers Countdown!

smokerscountdown-roken-afbouwen
De Smokers Countdown is een klein apparaatje die de roker helpt als een soort coach, met begeleiding bij een persoonlijk programma. De Smokers Countdown is een kleine computer die je zelf instelt op basis van jouw persoonlijke rookgewoonte. Daarna helpt het apparaat je met minderen of te stoppen met roken, stap voor stap.

smokerscountdown roken minderenJe kunt de kleine Smokers Countdown in je pakje sigaretten stoppen. Met een lampje rood of groen, zie je wanneer je wel of niet mag roken.

Met deze methode :

  • Verminder je de trek naar een sigaret
  • Leer je nee te zeggen tegen een sigaret
  • Ga je minder roken, wat een start is tot gezonder leven
  • Is de neiging om als vervanging te gaan snoepen kleiner. Dat komt omdat je weet dat je straks een sigaret mag
  • Vervang je sigaretten naarmate je mindert door gezonder gedrag

Het schematisch afbouwen is wetenschappelijk bewezen en daarmee ook de methode waar Smokers Countdown op berust.

Als je de Smokers Countdown koopt kun je ook gratis toegang krijgen SCD-app voor smartphone en tablet.

smokerscountdown gratis app voor smartphone en tablet

smokerscountdown gratis app voor smartphone en tablet

Korting met stoptober

In de stoptober periode wordt meestal ook de smokerscountdown met korting aangeboden.

Studies :
 The effects of smoking schedules on cessation outcome: Can we improve on common methods of gradual and abrupt nicotine withdrawal? – Cinciripini

Universiteiten bouwen model voor afbouwen

Model om te stoppen met roken door minderen

De Universiteit van Wageningen (University & Research centre) heeft samen met de Universiteit van Amsterdam een wiskundig model ontwikkeld waarmee bepaald wordt wat de beste stoppen met roken strategie is. In dit model worden drie factoren onderscheiden, het nicotinegehalte in het lichaam, de zin om een sigaret of sigaar op te steken en de wil om dat toch niet te doen. Uiteindelijk moet de wil het winnen van de zin.

(Voor techneuten, het stoppen met roken wiskundige model is te vinden op het Plos One wetenschaps tijdschrift)

Computer model om te stoppen met roken

Het model beschrijft, dat door de hoeveelheid nicotine die een roker per dag inneemt  langzaam te minderen, zorg je er voor dat die persoon een punt bereikt waarop het relatief makkelijk is om helemaal te kunnen stoppen met roken. Minderen en dan de knoop doorhakken.

Het computermodel van deze universiteiten pleit voor een cominbatietherapie: langzaam afbouwen en als het moment juist is helemaal stoppen.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


2 reacties

  1. Stoppen met sigaretten roken door af te bouwen heeft bij mij en mijn partner gewerkt. Van te voren hebben we veel gepraat en gekeken naar dingen die ons goed kunnen afleiden. We rookten samen twintig sigaretten per dag, waarbij we wisselend elk de helft van een sigaret rookten. Eind juli 2018 zijn we de sigaret niet meer als genotsmiddel gaan zien, maar als af te bouwen medicijn. Hiervoor heb je wilskracht nodig en als je samen stopt is het minder moeilijk. We hebben heel veel op de klok gekeken, om de tijd tussen sigaretten op te rekken. Op 28 juli rookten we 14 sigaretten, op 29 juli 12, op 30 juli 10, op 31 8, op 1 augustus 6, Op vrijdag 2 augustus hadden we er genoeg van. Nu nemen we af en toe een trekje van een e-sigaret maar niet op de momenten die vroeger voor de hand lagen (na het eten, bij spanning, na seks, na boodschappen doen, bij wachten zoals op een vliegveld, of na een lange vlucht). Stoppen met roken is niet gemakkelijk maar het kan, ik vind het vooral heel belangrijk om tegen jezelf zeggen dat je niet meer wilt roken heel belangrijk. Dat heeft te maken met het opbouwen van zelfvertrouwen. Misschien moet je wel zeggen dat je meer van jezelf wilt gaan houden door te stoppen. Iedereen die er van af wil, VEEL SUCCES!!!!

  2. Pingback : Acuut stoppen met roken niet de beste manier - Haloclinic Nederland

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org