Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Stoppen met roken voor minima of mensen met schulden: dampbank

| Geen reacties

Door te stoppen met roken bespaar je geld. Alleen weet iedereen dat stoppen met roken voor de meeste mensen enorm moeilijk is. En slaagt er maar een heel kleine groep dit blijvend te doen zonder hulpmiddel. En ook de hulpmiddelen zijn prijzig.  Dat geldt eigenlijk voor alle hulpmiddelen waar men op andere wijze nicotine kan “innemen”, zoals nicotine pleisters, nicotine kauwgum, elektrische sigaret enz. Wanneer je de beslissing neemt om te stoppen, heb je dus meestal niet direct (volledig) de beloning van financiële vooruitgang.

Hoewel voor de meeste mensen stoppen met behulp van een E-sigaret het meest kansrijk is,  kiezen lang niet alle mensen om met dit hulpmiddel te stoppen. Vaak is de aanschaf van een goede e-sigaret prijzig en daardoor een drempel.  Een goede e-sigaret is wel aan te raden, omdat simpele sigalikes (kleine op sigaret lijkende apparaten), voor de meeste mensen niet smakelijk en/of bevredigend zijn, zodat daarmee het stoppen met tabak roken niet lukt.  Daarnaast moet je twee e-sigaretten aanschaffen, één voor gebruik, en één waarvan de batterij bezig is op te laden. Je wilt natuurlijk niet terugvallen naar tabak als je batterij leeg is.

Dampbank voor de financieel moeilijke momenten

Voor mensen die al dampen of willen stoppen met behulp van een elektrische sigaret kan de dampbank een uitkomst zijn.  Er zijn twee dampbanken in Nederland.

Eén die via facebook te benaderen is https://www.facebook.com/dampbank

En één waarvoor je eerst lid moet worden van dampforum.nl


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org