Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

nicotinell-rookstopmiddelen

Stoppen met roken met Nicotinell kauwgom, zuigtabletten en pleisters

| 1 reactie

Er is niets mis met het stoppen met hulpmiddelen als nicotine kauwgom, zuigtabletten of nicotine kauwgom. Zodra je stopt met roken, ben je gestopt met de zeer schadelijke stoffen te inhaleren. Nicotine heeft een  negatieve naam, maar is niet een zeer schadelijke stof voor je lichaam. Naast hulpmiddelen kunnen mensen (ook anderen die stoppen) een goede steun zijn. Wanneer je stopt in oktober, vergeet je niet aan te melden bij de stoptober actie, voor ondersteuning.

Stoppen met roken makkelijker met een hulpmiddel

Stoppen met roken is wat makkelijker met een hulpmiddel. Daarvoor dienen de  Nicotinell kauwgom, zuigtabletten en pleisters. Die zorgen er voor dat op een moeilijk moment je minder snel terug valt naar tabak roken. Dit betekent niet dat je helemaal geen zin krijgt in een sigaret. Het betekent dat het verlangen naar een sigaret minder wordt.  En ontwenningsverschijnselen als humeurigheid, trillende handen en transpiratie worden onderdrukt. Nicotinell onderdrukt ook het hongergevoel, waardoor de kans op gewichtstoename kleiner wordt. Na twee of drie maanden begin je met de afbouw van de hoeveelheid nicotine die je gebruikt.

Hoe werken Nicotinell producten?

Nicotinell helpt je bij het stoppen met roken door de trek in het roken van een sigaret te verminderen. In de Nicotinell producten zit een kleine hoeveelheid nicotine.  Deze kleine hoeveelheid nicotine wordt opgenomen in je lichaam en daardoor neemt de behoefte aan een sigaret af en worden ontwenningsverschijnselen als prikkelbaarheid of slapeloosheid onderdrukt. Daardoor kun je rustiger je afhankelijkheid van het roken en nicotine geleidelijk afbouwen. Direct na het stoppen met roken gebruik je een hogere concentratie nicotine die je later kunt afbouwen.

Direct Nicotinell zuigtabletten of pleisters bestellen bij Bol >>

Combineren van producten

Pas op voor een nicotine overdosis bij combineren

Je kunt wel nicotine pleisters en een zuigtablet of met nicotine kauwgom combineren. Maar hier moet je wel voorzichtig mee om gaan. Bij combinaties dus niet zomaar zonder reden de zwaarste combinaties nemen.  Pas op voor een nicotine overdosis. Die is in eerste instantie herkenbaar uit een hoofdpijn, band om je hoofd of wattig gevoel in je hoofd. Er kan ook zweten, duizeligheid en misselijkheid bij komen.  Door geen nicotine in te nemen verdwijnt dit vanzelf. De meeste rokers kennen een nicotine overdosis trouwens wel. Op het einde van een dag veel sigaretten roken kun je dat ook krijgen. Roken is gevaarlijker is dan het gebruiken van een hulpmiddel dat nicotine bevat. Laat je dus niet afschrikken.

Ieder persoon heeft eigenlijk andere percentages nicotine nodig

Het kan lastig zijn omdat elk lichaam anders reageert. Sommige mensen hebben een (veel) hoger percentage nicotine nodig om het verlangen naar een sigaret te bedwingen. Stop niet te snel met nicotine. Nicotine is niet kankerverwekkend en is niet erg gevaarlijk. Het gevaarprofiel is te vergelijken met cafeïne. Mocht bij minderen van nicotine de trek naar tabak roken een probleem worden, kies dan altijd voor het weer verhogen van het nicotine gehalte.  Alleen bij  zwangerschap is er een meer dringende reden om af te bouwen en te  stoppen met nicotine. Waarbij ook geldt dat dat roken nog ongezonder is voor het kind. Raadpleeg voor gebruik de bijsluiter.

Nicotinell-pleisters

stoppen-met-roken-nicotinell-nicotine-pleistersPlak de pleister op een haarloos gedeelte van je lichaam. Nadat de pleister op de huid is geplakt (20 seconden goed aandrukken), wordt de nicotine gedurende 24 uur geleidelijk afgegeven. Via de huid komt de nicotine in de bloedbaan terecht. De werking van de nicotine is in de hersenen waar de nicotine receptoren zich bevinden. Nicotine zorgt voor een deel voor de kick die een sigaret geeft. Nicotine op ander wijze ingenomen kan de zin in een sigaret en ontwenningsverschijnselen onderdrukken.

Nicotinell pleisters zijn waterbestendig waardoor je er mee kunt douchen, zwemmen of in bad gaan. Nicotinell pleisters bevatten 7, 14 of 21 mg nicotine. Plak elke ochtend een nieuwe pleister.

Nicotine dosering pleisters:
Zware Rokers (meer dan 20 sigaretten per dag)
– 21 mg pleister per 24 uur, gedurende 3-4 weken
– 14 mg pleister per 24 uur, gedurende 3-4 weken
– 7 mg pleister per 24 uur, gedurende 3-4 weken
Matige/lichte rokers (minder dan 20 sigaretten per dag)
– 14 mg pleister per 24 uur, gedurende 3-4 weken
– 7 mg pleister per 24 uur, gedurende 3-4 weken

Nicotine kauwgum van Nicotinell

Nicotinell kauwgom bevat nicotine die vrijkomt tijdens het kauwen. De nicotine wordt via het mondslijmvlies in je wangen in het bloed opgenomen.  Een klein deel komt bij het doorslikken in maag en darmen terecht. Deze nicotine wordt snel afgebroken en heeft weinig effect op je lichaam.

stoppen met roken nicotinell kauwgomNicotinell-kauwgom is verkrijgbaar in tabletten met 2 mg en 4 mg nicotine.  Gebruik alleen de 4 mg versie als je een zware roker bent, en meer dan 20 sigaretten per dag rookt. Of wanneer je merkt dat met 2 mg het niet lukt van de sigaretten af te blijven.   Neem een Nicotinell kauwgom op het moment dat je zin in roken krijgt. Je kauwt nicotinekauwgom niet op dezelfde manier als normale kauwgom. Want dan zou te veel  nicotine te snel in je speeksel komen. Bewaar de kauwgom tussen wang en kiezen en kauw af en toe, om de nicotine geleidelijk af te geven. De nicotine zal door het slijmvlies van de mond in je bloed opgenomen worden. Hierdoor bereikt de nicotine binnen enkele minuten de hersenen. De nicotine wordt dus sneller door het lichaam opgenomen dan bij een nicotinepleister.  En geeft daardoor sneller verlichting. Door de kauwgom tussen wang en kiezen te plaatsen voorkom je bijwerkingen als een zere keel, misselijkheid of de hik.

De behandeling duurt gemiddeld 3 maanden. Pas op: neem niet meer dan 25 kauwgoms per dag en slik de kauwgom niet door. Raadpleeg altijd de bijsluiter voor gebruik. Nicotinell kauwgom wordt verkocht in de smaken: coolmint, drop en fruit.

Nicotine dosering van de Nicotinell kauwgom:
– Zware Roker = 4 mg (bij meer dan 30 sigaretten per dag of wanneer stoppen met roken met 2 mg niet lukt)
– Matige Roker = 2 mg/4 mg (tussen de 20-30 sigaretten per dag)
– Lichte Roker = 2 mg (minder dan 20 sigaretten per dag)

Koffie, frisdrank en vruchtensappen kunnen de opname van nicotine verminderen.  Voor het meest effectief gebruik van de nicotine kauwgom deze 15 minuten na het drinken daarvan gebruiken.

Nicotinell zuigtabletten

stoppen met roken nicotinell zuigtablettenNicotinell zuigtabletten bevatten nicotine, dat vrij komt  als je op het tablet zuigt. De nicotine wordt via het mondslijmvlies opgenomen in het bloed. Nicotinell-zuigtabletten verminderen de ontwenningsverschijnselen en onderdrukken de trek in het roken van een sigaret. De zuigtabletten zijn verkrijgbaar in 1 mg en 2 mg. Ze hebben een mintsmaak en bevatten geen suiker. Zuig langzaam totdat de smaak van de nicotine te sterk wordt. Laat het tabletjes daarna tussen wang en tandvlees rusten en begin opnieuw met zuigen zodra de smaak verdwijnt.

De duur van de behandeling is gemiddeld 3 maanden. Daarna bouw je het aantal tabletten per dag af. Lees voor het gebruik eerst de bijsluiter.

Nicotine dosering van de zuigtabletten:
– Zware Roker = 2 mg (bij meer dan 30 sigaretten per dag)
– Matige Roker = 1 mg / 2 mg (tussen de 20-30 sigaretten per dag)
– Lichte Roker = 1 mg (minder dan 20 sigaretten per dag)

Neem niet meer dan 24 stuks 2 mg-kauwgoms per of niet meer dan 12 van de 4 mg kauwgom.

Stoptober, stoppen met roken in oktober

Elk jaar start Stoptober in oktober: heel Nederland helpt elkaar – zowel rokers als niet-rokers – om 28 dagen lang te stoppen met roken. Nationale en sociale media, bekende en onbekende Nederlanders zullen rokers massaal gaan motiveren en aanmoedigen om mee te doen met Stoptober.

Direct Nicotinell zuigtabletten of pleisters bestellen bij de Online Drogist >>

Bij twijfel, vraag uw huisarts.

Vraag uw huisarts als u onzeker bent of u deze producten mag gebruiken.  Lees voor altijd voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken wanneer u een niet-roker bent. Er zijn geen aanwijzingen dat de rijvaardigheid door deze middelen beïnvloed worden.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Eén reactie

  1. ik ben 12 augustus gestopt met roken maar kan de nicotinell zuigtabletten maar niet gedag zeggen …

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org