Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Robert West

Tabex, cytisine helpt effectief en snel stoppen met roken

| 45 reacties

Video : Tabex, Cytisine Effectief en snelwerkend product om te stoppen met roken

Cytisine, (Tabex is merknaam) is in diverse EU-landen zonder recept vrij verkrijgbaar als zelfhulpmiddel en wordt niet als geneesmiddel gebruikt.  Het wordt erg veel gebruikt in de Balkan, Oost Europese landen en Aziatische landen, waar de rokers gewoonlijk de pil drie of vier weken nemen. Cytisine wordt al sinds de Tweede Wereldoorlog in Oost-Europa gebruikt als natuurlijk middel om te stoppen met roken, maar was in de rest van de wereld niet erg bekend. Tegenwoordig wordt het langzaamaan in steeds meer landen populair.  Meer dan 20 miljoen personen hebben het gebruikt bij het stoppen met roken.  Het werkt vrij effectief bij het stoppen. Het is dan ook vreemd dat  Tabex of vergelijkbaar middel  niet toegestaan is in Nederland. Om onduidelijke redenen wordt dit door de inspectie voor de gezondheidszorg verboden, en worden er aan verkooppunten boetes uitgedeeld. Van de getroffen bedrijven begrijp ik dat zij geen duidelijke informatie krijgen over het hoe en wat, vanuit rijksinstanties en IGZ.

tabex-tabletten

Verder zijn er andere vergelijkbare cytisine (de werkbare stof van Tabex) producten te koop. In Polen bijvoorbeeld worden cytisine pillen onder een andere merknaam verkocht.  In Nederland zoeken mensen hun heil vaak in het buitenland, en koopt men  Tabex via buitenlandse websites of bij een drogist tijdens een bezoek in het buitenland. Ook is er een illegale markt. Tabex is veel goedkoper en heeft minder bijwerkingen  dan het wel verkrijgbare en enigszins vergelijkbare Champix. Verder duurt een Tabex kuur een stuk korter dan een Champix kuur.

Cytisine wordt uit de gouden regen, brem en ander planten geëxtraheerd en wordt al pakweg 40 jaar gebruikt als rookstopmiddel.

Robert West deed onderzoek naar Tabex

Robert West
Een bekende onderzoeker uit de UK, professor Robert West, heeft onderzoek gedaan naar Tabex. [Robert J. West, PhD, is hoogleraar gezondheidspsychologie en opleidingsdirecteur van studies over tabak bij  het Cancer Research UK Health Behaviour Research Centre, University College London, UK.]

2011-09 Placebo-Controlled Trial of Cytisine for Smoking Cessation

Cytisine was more effective than placebo for smoking cessation. The lower price of cytisine as compared with that of other pharmacotherapies for smoking cessation may make it an affordable treatment to advance smoking cessation globally.

Kort gezegd: Het goedkope middel cytisine is effectief bij de behandeling van stoppen met roken. Die conclusie trekken Robert West et al. in NEJM.

Lees ook het artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde hierover.

Een ander onderzoek :  Cytisine improves smoking cessation  geeft als conclusie :  “Cytisine was more effective than placebo for smoking cessation”, ofwel Cysisine was effectiever dan een placebo bij stoppen met roken.

Onderzoek in Nieuw Zeeland naar Tabex

In opdracht van de Health Research Council van Nieuw Zeeland is dit onderzoek uitgevoerd: Cytisine versus Nicotine for Smoking Cessation

In deze studie gedaan in Nieuw-Zeeland, was cytisine superieur aan nicotine-vervangende therapie in het helpen bij het stoppen met roken. De bevindingen zijn samengevat in deze video.

Omdat cytosine goedkoper is dan andere farmacotherapieën – een behandelkuur kost in Polen ongeveer 15 en in Rusland 6 dollar – lijkt cytisine een aantrekkelijke behandeloptie voor alle rokers in de wereld.

Cytisine-data

Hoe succesvol is cytisine?

Van de ruim 1300 deelnemers aan de nieuwe studie bleek dat na een half jaar 22 procent van de mensen uit de cytisinegroep niet meer hadden gerookt, tegenover 15 procent van de nicotinegroep. “Een indrukwekkend resultaat,” is het oordeel van hoogleraar Van Schayck (hoogleraar preventieve geneeskunde in Maastricht). “Het betekent vijftig procent meer stoppers, tegen een fractie van de kosten.”

Eigen ervaring (ervaring van anderen)

Het mooiste is om te uit eigen ervaring te schrijven. Hiervoor kijk ik naar de ervaring in mijn stop met roken ondersteuningsgroep. Ik ben niet zelf met roken gestopt met Tabex, maar met de e-sigaret. Maar ik zie dat de meeste mensen in mijn stop roken groepje heel erg effectief en heel snel met behulp van Tabex stoppen. Onderwijl zijn dat een stuk of 30 mensen geweest.  Het begon mij op te vallen dat het stoppen met roken door de groepsleden goed lukte met Tabex. En dat deze mensen over het algemeen veel minder in gevecht waren met de hunkering naar een sigaret, dan mensen die werkten met o.a.  nicotinepleisters, nicotine pillen of zonder hulpmiddel stopten.

Ik heb ook nog niemand horen melden dat zij last hadden van bijverschijnselen.  Terwijl ik van de duurdere concurrent Champix, een vrij continue stroom van klachten langs zag komen. Mensen die zich er niet lekker bij voelden, tot mensen die er depressief van werden. En dan nog ondanks de depressiviteit door bleven gaan met Champix, zo graag wilden ze van de sigaret af. (gelukkig was de groep die voor tabex koos groot, en het aantal mensen dat voor champix koos veel kleiner).

Onderzoek champix vergeleken met Tabex

In een ander onderzoek worden de rookstopmiddelen varenicline en cystisine met elkaar vergeleken. (Merknaam van varennicline is champix. Tabex is de merknaam van de stof cystisine).   Er is gekeken hoeveel mensen na 6 maanden nog steeds met roken waren gestopt. (Onderzoek uitgevoerd door de universiteit van Sheffield, UK.)

Men concludeert dat beide middelen effectiever helpen bij het stoppen met roken dan een placebo.  Waarbij cytisine meer effectief lijkt te werken en  kosteneffectiever is dan varenicline . Simpel gezegd : Tabex werkt beter en is goedkoper dan Champix.

Verder is er een onderzoek gedaan naar de werking van cystisine in het menselijk lichaam.

Lees hier meer over onderzoeken (pagina 77) :
http://elearning-ensp.eu/assets/guides/guidelines_2018_english.pdf

Tabex in combinatie met e-sigaret zonder nicotine

Een regelmatig terug komende combinatie in mijn stop met roken werkgroepje, was Tabex en e-sigaret gebruik. Waarbij dan voor een e-sigaret zonder nicotine gekozen werd.

En eigenlijk is dat wel een logische combinatie. De werking van Tabex is er op gebaseerd dat het stofje cytisine de plek van nicotine inneemt in de nicotinereceptoren in de hersenen.  Een Tabex kuur verlaagt door de tijd heen steeds meer de interactie van nicotine met de hersenen. Daardoor krijg je vanzelf tijdens de kuur steeds minder zin in tabak roken om je nicotine behoefte aan te vullen.

Maar Tabex doet niets met de “gewoonte verslaving”. Het gaat natuurlijk om een gewoonte iemand meestal al tientallen jaren heeft.  Bij het stoppen met roken mis je meestal de sigaret in je handen en het gevoel van het inhaleren van warmere rook.  Het gebruik van een elektrische sigaret zonder nicotine blijkt een goede opvang daarvoor. En werkt goed voor mensen die bang zijn om aan nicotine verslaafd te blijven.

Handleiding en bijsluiter Tabex in het Nederlands downloaden. Na een aantal dagen gebruik wordt de zin in tabak roken minder. Dit kan per persoon een verschillend aantal dagen zijn. Uit ervaring in mijn stoproken groep blijkt dat het bij enkele mensen een paar dagen langer duurt dan de handleiding aangeeft voordat de trek in tabak roken minder wordt.

Wat zijn de ontwikkelingen?

Ik ken er geen. Je vraag je af wat er aan de hand is.  Je zou toch denken dat de  regering zo snel mogelijk er voor zou gaan zorgen dat cytisine makkelijk en algemeen bereikbaar wordt voor verslaafde rokers. Of wanneer men vindt dat er te weinig onderzoek gedaan is, opdracht tot onderzoek geven. Maar je hoort niets van dit alles…….

Je zou haast gaan denken dat de Nederlandse regering ons aan het roken wil blijven houden. Bij 20000 tabaksdoden per jaar, kan Tabex als een zeer belangrijk levensreddend middel gaan fungeren, en is er haast bij invoering in ons land.  Misschien is de regering zelf verslaafd aan de belastinginkomsten op tabak?  Voor de zoveelste keer lijkt de regering qua gezondheidszorg niet het beste met ons voor te hebben.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


45 reacties

 1. waar koop je tabex

 2. Het is echt heel vreemd dat Tabex nog niet gewoon in Nederland te koop is. Ik heb echt alles geprobeerd om te stoppen met roken en niets werkte echt en van Zyban en Champix stond ik na een paar dagen helemaal onder de heftig jeukende uitslag. Het stoppen met roken ging toen ik Tabex ging gebruiken bijna vanzelf.

  • Helemaal niet zo vreemd. Tabex is al heel lang succesvol.
   Champix is later nagemaakt met synthetische stoffen door Pfizer >> big pharma. En er is gelobbyd om het orginele daadwerkelijk natuurlijke middel TABEX te bannen uit de EU en ws. nog meer landen.

   biopharmaceutical companies claimt pfizer als je op hun website kijkt.
   Terwijl ze dit product gesynthetiseerd hebben n.a.v. tabex.

   19 euro koop je tabex. Een kuur Champix meer dan €500,-

   Als je het mij vraagt zijn het bij pfizer enorme uitbuiters d.m.v. een machtige lobby hoopten ze de zorgverzekeraars uit te knijpen maar het wordt niet (meer?) vergoed. Wij wonen in een lobbycratie vergeet dat niet.

   • Hallo Gijs.

    Waar heb jij de pillen aangeschaft en moet je per dag 1 of 2 pillen nemen?
    Hoor graag van je.

    • Beste Henri,

     Toediening en dosering: TABEX

     Het geneesmiddel wordt via de mond toegediend met als schema:
     (6 tabletten per dag) met daarbij een parallelle vermindering van het aantal gerookte sigaretten.
     1e t/m 3e dag: 1 tablet om de 2 uur
     4e t/m 12e dag: 1 tablet om de 2 ½ uur (5 tabletten per dag)
     13e t/m 16e dag: 1 tablet om de 3 uur (4 tabletten per dag)
     17e t/m 20e dag: 1 tablet per 5 uur (3 tabletten per dag)
     21e t/m 25e dag: 2 tot 3 tabletten per dag

     Ik heb ze via facebook gekocht. En zoals afgesproken geleverd gekregen.
     Nu heb ik best een fel stukje geschreven betreft Tabex in vergelijking met Champix. De Tabex werkte voor mij echter een stuk minder goed dan Champix. En ondertussen wordt de Champix ook vergoed (eigen risico weet ik niet)

     Ik zou toch aanraden TABEX te proberen voor €19,-
     Ik hoop je zo eerlijk en volledig mogelijk beantwoord te hebben.

     • Tabex schijnt goed te werken, niet bestellen bij tabex-nederland.nl. Netjes geld overgemaakt maar wordt niet geleverd, twee maal contact formulier ingevuld, wordt niet op gereageert. voor 20 euro opgelicht.

     • Schreef ik eerder dat tabex-nederland.nl oplicht maar:
      Tabex heeft het leveringsprobleem opgelost, gelukkig niet opgelicht en Tabex-nederland.nl blijkt betrouwbaar te zijn.

  • Een berichtje sturen naar Monique, stop.roken.tabex@gmail.com en je hebt de Tabex de volgende dag of de dag daarna in de brievenbus. Top service en met een hele goede uitleg.

   • Tabex schijnt goed te werken, niet bestellen bij tabex-nederland.nl. Netjes geld overgemaakt maar wordt niet geleverd, twee maal contact formulier ingevuld, wordt niet op gereageert. voor 20 euro opgelicht.

    • Tabex heeft het leveringsprobleem opgelost, gelukkig niet opgelicht en Tabex-nederland.nl blijkt betrouwbaar te zijn.

     • tabex-nederland.nl beweert dat ze op mijn eerste mailtje gereageerd maar heb deze nooit ontvangen.
      Beantwoorden

 3. Mijn lukt het nie met die vieze pillen dokter ba wordt er ziek van wat koste deze

 4. Tabex is voor mij echt een wonder middel !!!

  Het is ongelooflijk maar ik ben nu 18 dgn clean. Ik rookte als een ketter, zeker 40 sigaretten pd en dan ook nog een stuk of 8 joints (die gebruikte ik als antidepressiva) en dat zo;n 40 jr. Ik heb van alles geprobeerd wat er maar te koop is in Nederland en dat kost (net als wat ik weg pafte overigens) pakken geld in Nederland. Nou las ik allerlei geweldige ervaringen over Tabex. En heb de pillen besteld bij Tabex.com want in Nederland raar maar waar niet te krijgen ( zou het met accijns te maken hebben??)

  Binnen 3 wkn had ik de pillen in huis en je mag de eerste 4 dgn gewoon door roken en de 5e dag moet je stoppen. Ik weet werkelijk niet wat mij over komt. Het gaat geweldig, en ik heb amper moeite met het stoppen met roken ennnn blowen. Heel af en toe een klein beetje en na een slok water is het weg. Wel heb ik veel trek om te eten dus eet gewoon alles maar minder dan normaal. Ik ben nog geen gram aangekomen en heb nog geen moordneigingen gehad, wat normaal wel altijd het geval was lol. Ik ben zelfs heel erg vrolijk. Wat me wel pist maakt is dat dit middel hier niet te koop is, want het werkt echt !! en is ook nog eens plantaardig.

  Ik kan het IEDEREEN van harte aanbevelen !!! geloof als ik het kan, kan iedereen het.

  vriendelijke groeten

 5. Natuurlijk wil de regering het geld van de verkoop van sigaretten niet missen. Als iedereen in Nederland morgen stopt of geen sigaretten in Nederland koopt. Zijn ze hun grootste inkomsten bron kwijt. Wat betekent dat iedereen 3x of meer belasting als anders moet betalen. Want loons vermindering in het koningshuis en/of regering etc. zit er natuurlijk niet in. Klaar ik wijk af… ik slik nu 5 dagen tabex en tot nu toe vind ik het voor geen 1 meter werken. Ik ben super chagrijnig (dat is zacht gezegd), ik kan een moord doen voor een sigaretje. Heb last van, nou van alles!! Ben geneigd te stoppen met die onzin. Maar wil aan de andere kant ook zien of ik net zo als alle andere het red. Maar ben er 100% van overtuigd dat het alleen maar met eigen inzet lukt en dat er geen 1 middel is dat je kan helpen. Dan moet je er wel heel diep in geloven. Succes allemaal! In mijn geval zullen we zien…. heb echt weinig hoop en het lukt alleen als je er zelf achter staat en er aan toe bent, anders k u n je het shaken.

  • Bij tabex blijf je roken totdat je geen zin meer krijgt. Dus je stopt niet met roken als je er nog zin aan hebt, en dan hoef je er ook geen moord voor te doen. Op een gegeven moment wordt de trek daaraan minder. Althans bij de meeste mensen. Voor de meeste mensen begint dat trouwens wel rondom dag 5 meestal.

 6. Ik ben 1,5 jaar geleden gestopt met roken en gestart met een geavanceerde damper. Ik mix zelf de vloeistoffen hiervoor zodat ik precies weet wat ik inhaleer, plus dat ik oneindig veel kan varieren met smaak en gier. Ik ben begonnen met 18 mg/ml en zit nu op 3 mg/ml wanneer ik rusteloos word, op andere dampmomenten nicotinevrij omdat het (1) verstandiger is dan tussendoor snoepen, en (2) het een positief effect heeft op mijn longfibrose.

  Continuering van belastinginkomsten is hoofdzaak van onze overheid. Daarom is Tabex verboden. Sterker nog, de e-sigaret valt onder de Tabakswet en is aan belachelijke beperkingen gebonden die nergens op slaan (TPD-regeling), maar genereert wel extra inkomsten voor de Staat. Maar goed, het meeste is wel te omzeilen om het dampen leuk, lekker en betaalbaar te houden.

  Tot slot aan ieder die van de stinkstokken af is: gefeliciteerd en hou het vol !!

 7. Ik ben d.m.v. Tabex gestopt met het vergif dat sigaret heet. 37 jaar m’n leven naar de klote geholpen met behulp van de overheid en industrie… Nu eindelijk via Facebook aan TABEX weten te komen en het spul werkt. Inmiddels een maand van het roken af zonder 1 probleem… U leest het goed… ZONDER 1 PROBLEEM, GEEN ENKEL PROBLEEM. DANK JE TABEX…

 8. Ik ben 2 jaar geleden gestopt met behulp van Tabex. Na 30 jaar te hebben gerookt en van alles geprobeerd om er vanaf te komen is het uiteindelijk gelukt met Tabex.
  Na drie of vier dagen ongeveer nadat ik met de Tabex kuur was begonnen heb ik mijn pakkie shag weggegooid omdat ik er gewoon geen behoefte meer aan had. En sindsdien nooit meer gerookt.
  Het is een goed product wat echt werkt.
  Ik had Tabex besteld bij de officiële website:
  https://www.biogenicstimulants.com/sopharma/tabex-cytisine.php
  Het duurt inderdaad wel een paar weken voordat je ze hebt.

 9. De uitslagen van de onderzoeken om tabex te registreren, lopen in pas met het aflopen van het patent op champix.
  Valt leuk samen he :D

  Na 2020 / 2022 is het hoogstwaarschijnlijk ook gewoon hier verkrijgbaar.

  Tegelijk raad ik iedereen aan om toch voor de tijd al te stoppen. Tabaksfabrikanten hebben helaas al vaker trucs uitgehaald met het verslavende effect van sigaretten, en zullen doorgaan met het vinden van nieuwe manieren om de consument verslaafd te houden.

  Ik vrees, al hoop ik van niet, ook in hun nicotine e-sigaret (heb ik het dus over liquid van tabaksfabrikanten, die zeer veel geld kunnen stoppen in de ontwikkeling om hun product veslavender te maken dan standaard liquid).

  Ik rook nu paar weken niet meer, na 15 jaar, en tig keer stoppen, dankzij tabex.
  Duurde bij mij 7 dagen voor het werkte, 2 langer dan volgens de bijsluiter, dus houd er rekening mee. Niet elk mens is hetzelfde.
  Blij dat ik niet rook! Het is echt lekker om niet te roken, veel meer tijd en minder stress! Na de eerste paar dagen. Plus veel minder bijwerkingen en afkickdingen waardoor ik nu lekker echt van die sigarettentroep afkom.

  Aan wie dit leest:
  Hoe je ook stopt, met niks, met nicotine of met pillen, het maakt niet uit, en geeft niet als je toch weer opstak, blijf telkens weer stoppen, tot het je gelukt is. Je komt er!

  • Jouw opmerking over e-sigaretten liquid klopt niet echt. De e-sigaretten en e-liquid worden niet ontwikkeld door tabaksfabrikanten. Dit is ontwikkeld door andere mensen, en andere industrie, die juist los staat van de tabaksindustrie.
   De tabaksindustrie heeft nog wel wat eigen kleine en meestal op sigaretten lijkende e-sigaretten ontwikkeld, maar rent hiermee achter de ontwikkelingen bij e-sigaretten aan. Dus gewoon geen e-lquid kopen die wel afkomstig is van Big Tobacco. Ik denk dat het moeilijker is om daarvan liquid te vinden, dan de van reguliere e-liquid die niets met de tabaksindustrie te maken heeft. Ik zou zelf niet eens weten waar ik dat zou kunnen kopen. Want alles wat ik op websites te koop zie en in de e-sigaret winkel in mijn woonplaats komt niet bij de tabaksindustrie weg.

   Mensen die willen stoppen met roken gebruiken eigenlijk nooit de spullen die door de tabaksindustrie ontwikkeld is. Gewoon omdat daar meestal weinig keus is, en omdat deze apparatuur de meeste mensen die willen stoppen met roken helemaal niet bevalt.

 10. Beste mensen ben nu dag 2 begonnen met Tabex en moet zegen dat ik al veel minder trek hep in een sigaret echt een aanrader ben benieuwd hoe ik het er van af zal brengen hoop te kunnen stoppen na al die jaren gerookt te hebben mvg

 11. Tabex lijkt verdacht veel op zwendelarij. Op 20 juni 2018 pillen besteld voor in totaal
  € 48,56. ‘Bezahlung erhalten’ zegt de website onder “Mein Konto’. Express levering zou binnen 3 werkdagen plaatsvinden. Inmiddels 8 dagen verder en nog niets ontvangen. Melding is nog steeds “Zahlung erhalten’! Contact leggen is onmogelijk. Telefoonnummer in Bulgarije (00359 2953 864) is buiten gebruik. Benaderen per email en corresponderen over de zending is onmogelijk. Je komt in een loop terecht.

 12. Ik heb ruim voldoende mensen meegemaakt die relatief vrij gemakkelijk konden stoppen met roken met behulp van Tabex. Daar is dus niets van zwendelarij bij.

  Je moet misschien wel oppassen waar je het goedje koopt. En daar heb ik geen advies voor.

 13. Opmerking: Het is echt heel vreemd dat Tabex nog niet gewoon in Nederland te koop is.

  Antwoord:

  Helemaal niet zo vreemd. Tabex is al heel lang succesvol.
  Champix is later nagemaakt met synthetische stoffen door Pfizer >> big pharma. En er is gelobbyd om het orginele daadwerkelijk natuurlijke middel TABEX te bannen uit de EU en ws. nog meer landen.

  biopharmaceutical companies claimt pfizer als je op hun website kijkt.
  Terwijl ze dit product gesynthetiseerd hebben gekopiëerd n.a.v. tabex.
  Met oog op monopolie van stoppen met roken pillen.

  19 euro koop je tabex. Een kuur Champix meer dan €500,-

  Als je het mij vraagt zijn het bij pfizer enorme uitbuiters d.m.v. een machtige lobby hoopten ze de zorgverzekeraars uit te knijpen maar het wordt niet (meer?) vergoed. Wij wonen in een lobbycratie vergeet dat niet.

  Alles wordt uitgeknepen!

 14. Ik zit nu op dag 6 dat ik Tabex gebruik. Ik rook nog steeds maar merk elke dag dat de trek erin steeds minder wordt. Ik ben dus al gezakt van 20 shaggies naar gisteren 4 per dag. En ik weet zeker dat het vandaag nog minder wordt. Er staat dat je na 4 dagen moet stoppen met roken, gelukkig kreeg ik het advies van degene die ze verkoopt dat het 5/10 dagen kan duren eer je zover bent. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat het mij gaat lukken en ik dat nare stemmetje in mijn hoofd de das om kan draaien. Wel damp ik nog steeds, al is de liquid nu nicotinevrij :)
  Jaren geleden heb ik geprobeerd te stoppen met Zyban. Behalve dat ik er enorm depressief van werd hielp het niks. Nu eigenlijk geen bijwerkingen, alleen vermoeidheid, maar ik lees dat veel mensen dit hebben na het stoppen met roken, ongeacht op welke manier ze dit gedaan hebben. Ik neem lekker een extra tukkie per dag :)

 15. Ik heb ze via https://tabex.expert besteld en ben inmiddels rookvrij. Wel een paar weken niet te genieten geweest (tot het punt dat m’n vrouwtje zei “ga maar weer roken!”), maar nu zo goed als de oude, alleen zonder de sigaretten!

 16. Ik heb ze besteld via http://www.tabexnederland.nl. Snel in huis en werkt erg goed. Nu 3 maanden gestopt met roken

 17. Mag je stoppen met roken medicijnen ook in combinatie met nicotinepleisters gebruiken?

 18. Hallo allemaal.

  In december 2022 Tabex besteld bij Amazon. Super goede service. Nu 1,5 week van het roken af. Heel wonderlijk… na een dag of 3 a 4 begint roken heel raar te smaken en krijgt ook steeds minder behoefte aan roken. Bij dag 4 ben ik gewoon gestopt en vanaf dat moment de sigaret niet gemist.

  Wat ik mij ook afvraag. Champix uit de handel. Kostte vrij veel geld. Tabex die iig bij mij nog beter werkt 28 euro. Tabex totaal geen bijwerkingen. Ja wat heftiger dromen, maar ach beetje avontuur…

  Maar ziekenfonds wordt duurder en duurder. De overheid “wil” ons van het roken af hebben. Champix (500 euro)niet meer verkrijgbaar, Tabex (28 euro), maar mag eigenlijk niet. Waarom is dat en hoe geloofwaardig is dat?

  • Als je naar het beleid van de regering kijkt dan kun je alleen maar concluderen dat de overheid ons niet van het roken af wil hebben. De zaken waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze echt werken met stoppen met roken (e-sigaret en tabex) zijn verboden. In zweden is snus toegestaan, dit werkt voor sommigen wel wat verslavend, maar veroorzaakt niet de rokersziekten. Veroorzaakt eigenlijk helemaal geen ziekten verder. En zorgt er wel voor dat Zweden en ook Noorwegen mensen stoppen met roken. Maar is ook in Nederland verboden. Dus hoezo wil de overheid dat wij stoppen met roken? Ze verdienen veel te veel aan de belasting.

 19. Ik heb een vraag over de duur van de kuur. Nu op dag 13 en niet meer gerookt.
  Mag je de kuur 1 extra maand doorklikken door middel van bv 2 pillen voor nog 2 weken en dan 1 pil voor 2 weken?
  Heb nu een keer voor 30 dagen

 20. medicatie is niet gezond om te stoppen met roken. Het is een gedragprobleem. check https://nustoppen.nl eens daar laten ze dat zien

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org