Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

gezondheidszorg-UK

2018 UK: e-sigaret laat meer, vooral oudere rokers stoppen

| Geen reacties

Nieuwe nationale statistieken zijn onlangs uitgegeven door de National Health Service (NHS) van Groot-Brittannië.

UK Nieuwe cijfers 2018 : e-sigaret laat meer rokers stoppen met roken

Deze  NHS statistieken tonen opnieuw aan dat de aantallen rokers sterk dalen omdat meer rokers zich wenden tot de e-sigaret (dampen) als  hulpmiddel om te stoppen met roken.

Het jaarlijkse onderzoek, opgesteld door het nationale bureau voor de statistiek, levert ook gegevens op die de mythe ontkrachten dat de e-sigaret door tieners een opstap is naar gebruik van brandbare tabaksproducten. Hoewel de cijfers een lichte stijging laten zien bij jonge mensen die minstens één keer met e-sigaretten  experimenteren, tonen de cijfers ook aan dat tieners tabakssigaretten in grote hoeveelheden vermijden.

gezondheidszorg-UKVolgens de NHS-studie getiteld “Statistics on Smoking; England 2018” daalde het aantal rokende volwassenen naar het laagste punt in de Britse geschiedenis. De daling was  van 14,9 procent in 2017 naar slechts 14,4 procent in 2018.

Ondertussen blijft bij de Britse volwassenen de e-sigaret zijn trend in populariteit voortzetten van 3,7 procent in 2014 tot ongeveer 6,3 procent vorig jaar. Wat betreft roken bij tieners in het VK, herkent slechts drie procent zichzelf als reguliere rokers, waarmee een dieptepunt is bereikt.

De opkomst van de oudere e-sigaret gebruikers

Hoewel e-sigaretten in Groot-Brittannië voor steeds meer mensen aanvaardbaarder worden, tonen de cijfers aan dat volwassenen van 35-39 jaar vaker zullen dampen dan welke andere leeftijdsgroep dan ook.

Jongeren in de leeftijd van 11-15 jaar zullen het minst waarschijnlijk dampen, gevolgd door 25-34-jarigen.

Misschien wel het meest inspirerende, de studie geeft ook aan dat personen in de leeftijd van 50-59  de meest uitgebreide sprong in toename van e-sigaret gebruik hebben ervaren. De oudere dampers  zijn nu de op een na hoogste leeftijdscategorie van reguliere dampers in het Verenigd Koninkrijk.

Het volledigen NHS Rapport : Statistics on Smoking, England – 2019 [NS] [PAS]

Blog : Turning the tide on tobacco: Smoking in England hits a new low

NHS : Around 1.8m fewer adult smokers in England in 2018 compared with seven years ago

NHS-studie : Statistics on Smoking; England 2018


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org