Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Verzamelde ervaringen bij overstap roken naar elektrische sigaret

| 6 reacties

Artsen zijn opvallend vaak Pro-dampen. Maar vooral in de privacy van de spreekkamer lijkt het. Op fora lees je dat in ontzettend veel persoonlijke ervaringen van mensen hierover. Het lijkt wel of er wat angst dan wel terughoudendheid is om daar mee in de openbaarheid te komen. Dat zou veroorzaak kunnen zijn omdat de media vaak ten onrechte in een heel negatieve teneur over de elektrische sigaret schrijven.

Bijvoorbeeld diverse longartsen die vooruitgang zien bij patiënten die van roken overstappen naar de elektrische sigaret. Bijvoorbeeld COPD patiënten die het niet lukt te stoppen met roken, wordt aangeraden om over te stappen op de e-sigaret. Of de vrouw die rookte en voor de operatie het advies kreeg van de anesthesist: “Ga elektrisch roken. Dan krijg je alleen nicotine binnen en de rest van die troep niet”

Hieronder een opsomming van door mij gevonden ervaringen van mensen. De hier beschreven ervaringen komen van Fora en Blogs.

Gezondheid en ervaring van dampers

Stoppen met de elektrische sigaret werkt voor een hele grote groep mensen nog het beste om niet terug te vallen op tabakssigaretten. En raken daarmee de behoefte aan een tabakssigaret ook kwijt. Het werkt dus ook voor mensen waarbij allerlei andere methoden om te stoppen mislukt zijn. Daarnaast lukt het ook veel mensen om geleidelijk de hoeveelheid nicotine te minderen, door de tijd heen.

Mensen die niet of nauwelijks meer verkouden worden, of veel oppervlakkiger verkouden, zonder allerlei ontstekingen. Er zijn mensen die melden dat ze al een aantal jaren niet meer verkouden zijn geweest, sinds ze van roken naar dampen zijn overgestapt.

Veel mensen die al snel verbetering in conditie merken, minder snel buiten adem, langer uithoudingsvermogen met lopen, traplopen en fietsen.

Longartsen die tevreden zijn omdat ze een betere longinhoud signaleren bij mensen.. Waarbij door enkelen mensen percentages van 12%, 15% en 25% genoemd werden. Waarbij de longcapaciteit ook nog gedurende meerdere controles zich verbetert. Mensen met COPD vertellen dat de klachten minder worden. Meer lucht, minder benauwdheid.

Heel veel mensen noemen verbeterde smaak. Beter reukvermogen, hoewel niet iedereen dat als even prettig ervaart omdat er ook meer niet prettige geuren waargenomen worden. Geen rokershoest meer.

Mensen met astma die eerst rookten en door stoppen met roken en beginnen met dampen voelen verbetering. Wel is het voor mensen met astma en andere longziekten wat vaker zoeken naar de juiste verhouding PG/VG, nicotine, passende smaakstof, wegens benauwdheid snelle hoestneigingen.

Mensen omschreven dat ze minder medicijnen nodig hadden. Bijvoorbeeld minder inhalaties tegen astma. Fors wat mensen met astma beschreven dat ze geen medicatie meer nodig hadden. Maar ook minder pijnstillers omdat hoofdpijn minder vaak en heftig voorkwam.

Betere doorbloeding. Sommige mensen hebben daardoor minder snel last van kou.

Nadelen?

Diverse mensen hebben de ervaring dat ze na een aantal maanden aangekomen zijn.

Beter reukvermogen, ervaart niet iedereen als altijd prettig.

Er zijn stoffen en onderdelen bij de e-sigaret waar mensen soms allergisch op kunnen reageren of hoestbuien krijgen. Vaak zijn daar wel oplossingen voor te vinden, door een alternatieve dampvloeistof of ander soort damper te kopen.

Betere doorbloeding. Doordat ook het tandvlees een betere doorbloeding krijgt, bemerken allerlei mensen klachten die voorheen onopgemerkt bleven. Het lijkt dus alsof je meer klachten krijgt. Maar feitelijk worden nu pas al bestaande klachten duidelijk.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


6 reacties

  1. Hoi vandaag 3 weken aan de e smoker savonds wel 1 sigaret voor het slapen gaan maar die gaat er ook af ik rookte 30 a 40 sigaretten per dag en nou aleen de e smoker echt een uitkomst zit wel aan de 18 mg maar wil straks naar de 12 mg maar zo blij mee het resutaat meer lucht meer energie beter slapen ga zo maar door gr corina

  2. Pingback : Stoptober, stoppen met roken met de elektrische sigaret

  3. Ik ben 1 okt 2017 begonnen met de e sigaret ik was in het begin scepties hierover .ik was voorheen een zware roker .2 pakjes sigaretten per dag nu zit ik nog op 3 ml nicotine en als ik heel soms echt de behoefte heb om een echte sigaret doe ik die dag ven de nicotine omhoog ik ben er veel beter op geworden vooral mijn longen zijn een stuk beter geworden .maar ik u wel aanraden dat als je een evsigaret gaat halen om wel met de gewone sigaret helemaal te stoppen .ik zou nu niet meer een gewone sigaret willen alleen al die vieze geur ervan vindt ik nu heel vies .ik ben bij dat ik nu e sigaret rook

  4. hey hallo ik rookte drie maanden heb Asma en ik voelde me niet goed gisteren beginnen vapen ik voel me sinds gisteren veel beter gezonder en fitter dus het is waar stop met roken begin met vapen veel gezonder.

  5. Krijg steeds minder lucht denk ik .

  6. Krijg steeds minder lucht denk ik . Onder het vapen

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org