Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Video: De elektronische sigaret: een zegen, geen vloek

| 1 reactie


Prof. Jan Tytgat Toxicoloog

Een reportage over de elektronische sigaret in België. Maar uitstekend geschikt voor iedereen die meer wil weten over de e-sigaret. Zeker wanneer je er nog niet veel van weet. Diverse mensen komen aan het woord, waaronder wetenschappers en gebruikers van de elektrische sigaret. Je hoort onder andere  Jan Tytgat – professor/toxicoloog, Christine Pelts – tabakologe van de Stichting Tegen kanker en Frank Baeyens -professor en voormalig lid Hoge Gezondheidsraad.

Jammer genoeg is de video “De elektronische sigaret: een zegen, geen vloek” niet meer te tonen. Maar bovenstaande ideo van Stichting tegen Kanker, is een aardige vervanger.
En extra :

Enkele verschillen met Nederland

In Nederland kan men zowel via internet als in de gewone winkel e-sigaretten en toebehoren kopen. In Nederland kan men wel smaken proeven en apparaten uitproberen, mits men daarvoor betaalt. Maar niet elke winkel heeft die mogelijkheid.  Daar enkele trekjes om uit te proberen niet erg kostbaar behoort te zijn, is het aan te raden daar zeker gebruik van te maken. Want wat geschikt is voor iemand – zowel apparatuur als smaken dampvloeistof – blijkt per persoon heel erg te verschillen.

Verder is het in Nederland in principe wel toegestaan in openbare gelegenheden een e-sigaret te gebruiken. Dus in een café of restaurant mag wat de Nederlandse wet betreft.  Maar wel als de eigenaar van een etablissement dat toestaat. Het is dus altijd handig om even te vragen.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Eén reactie

  1. Ik vind het gewoon een schande dat landen, zoals België, het gebruik van de elektronische sigaret proberen te ontmoedigen;
    de reden hiervoor laat je raden: zijn ze echt zo begaan met het lot van de zware roker, of, heeft de lange arm van o.a. de tabaksindustrie hier een aandeel in?
    Ik persoonlijk heb me al jaren geleden kunnen bevrijden van mijn rookverslaving, door middel van de E-sigaret.
    Hoe mij dat is gelukt kan je lezen op mijn blogsite:

    http://playfull-60.nl/2017/08/19/stoppen-met-roken-blog-2/

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org