Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Video: Studie bevestigt dat e-sigaret veel gezonder is dan het roken van tabak

| Geen reacties


Wij zijn nog altijd verbaasd hoe politiek en media de e-sigaret verkeerd beoordeeld. Onderwijl is er al jarenlang onderzoek gedaan. En door de tijd heen blijkt dat de geschatte schadelijkheid bij gebruik door wetenschappers steeds lager wordt ingeschat.

99%  e-sigaretten gebruikers bestaat uit (ex)-rokers

Daarbij komt nog dat 99% van de gebruikers van e-sigaretten (ex)-rokers zijn. Rokers hebben alleen maar gezondheidsvoordelen wanneer zij tabakssigaretten vervangen door de e-sigaret.

Dus hierbij de oproep : Stop met het bang maken van rokers voor het overstappen naar de e-sigaret. Dat is onverantwoord, en kan mensenlevens schelen. Er zijn vanuit verkeerde informatie al veel te veel e-sigaret gebruikers terug gegaan naar tabak roken.

In de UK promoot de officiële gezondheidsinstanties de e-sigaret als rookstopmiddel. Met als gevolg dat min in de UK de laatste paar jaar een verhoogd aantal rokers die gestopt zijn heeft.


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org