Stop roken vandaag

Stop met roken, ga dampen

Wil de Europese commissie meer doden door roken?

| Geen reacties

Komen er extra accijns op E-sigaretten? Daarover vergadert men in de Europese commissie.

De Europese Commissie overweegt het verhogen van belasting op elektronische sigaretten, ook al blijkt uit een officieel rapport van de regering dat elektronische sigaretten niet een opstap zijn tot roken en in feite helpen mensen helpen met het stoppen met tabaksgebruik.

europese-unie-vergadert

Een veiliger product hoger belasten?

Is het logisch om een veel veiliger product dat roken vervangt hoger te belasten? Wat als de consequentie van deze belasting verhoging dat er meer kanker, hart-en vaatziekten en longemfyseem wordt veroorzaak? En dat er voor zorgt dat meer mensen vroegtijdig overlijden? Zou de Europese commissie kiezen voor het bewust veroorzaken van dergelijke ‘fiscale doden’?

De Europese Commissie lijkt dat te gaan doen. De Financial Times doet verslag van een vergadering die op 18e februari 2015 gehouden is. Waar vragen gesteld en beantwoord werden die niet kloppende vooroordelen als grondslag lijken te hebben.

Lees op de website wat Clive Bates als logische antwoorden op de gestelde vragen beschrijft. De vraag blijft of de Europese Commissie wel bij machte is juiste beslissingen op dit vlak te nemen. En of men zich realiseert wat de consequentie zullen zijn voor de gezondheid van veel mensen een belastingverhoging zal zijn.

Effect minder arbeidsplekken en specialistische hulp

Naast gezondheidsredenen is de kostprijs een reden om over te stappen van tabak roken naar elektronische sigaretten. Gebruikers kopen vaak bij op elektronische sigaret gespecialiseerde winkels. De omzet van de supermarkten, waar de merken die eigendom zijn van gevestigde tabak bedrijven domineren heeft een grens bereikt.  Meer regelgeving, waaronder verhoogde belastingen, van de e-sigaret markt zou leiden tot de sluiting van kleinere producenten en winkels in de sector. Lees meer hierover bij  de irishtimes


Boek van bekende wetenschappelijk onderzoekers waaronder Konstantinos Farsalinos :  Analytical Assessment of E-Cigarettes - From Contents to Chemical and Particle Exposure Profiles . Dit boek is te verkrijgen bij Bol.com. Lees meer over dit boek op deze site


Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.


Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org